Doorzoek volledige site
01 april 2020

Open en lichte ruimtes met een strakke Scandinavische toets

Illustratie | © domus pro
Illustratie | © domus pro
Illustratie | © domus pro

Al 4 generaties is Alsico fabrikant van gespecialiseerde werk- en bedrijfskledij voor onder andere ziekenhuizen en de petrochemie. Het bedrijf bleef maar groeien en kocht een extra gebouw in Ronse. Maar opereren op twee bedrijfslocaties belemmerde de vlotte workflow. Daarom gaf de directie zijn zegen voor 1 gloednieuw gebouw met een magazijn van 6000 m2. Het team neemt binnenkort zijn intrek in een nieuw kantoorgebouw in Ronse. domus pro verzorgde de volledige binnenafwerking, onder het toeziend oog van projectcoördinator Jan Huysmans.

 

 

domus pro stond in voor de binnenafwerking, van gyprocwanden over verlaagde plafonds tot binnendeuren en vloerbekleding. Ook de glazen wanden, die een open en moderne look geven aan het interieur, zijn gerealiseerd door domus pro. Daarbij volgde het bedrijf nauwgezet het uitvoeringsplan van de architect en de materiaalkeuze van de bouwheer.

 

Op 1 lijn met de werfleider

Jan Huysmans is zelfstandig projectcoördinator en vertegenwoordigde Alsico doorheen het volledige bouwproces. “Ik ben zelf nogal een perfectionist en streef altijd naar een tópafwerking. Daar zit meestal de grootste uitdaging. Gelukkig zaten de werfleider van domus pro en ik op dezelfde golflengte: een zeer ervaren man met dezelfde filosofie. Dat was aangenaam samenwerken.”

 

Aandacht voor details

“De vloer van de kantoren is bekleed met laminaatparket: redelijk uitzonderlijk. Meestal wordt er vasttapijt gebruikt om voetstappen te dempen. Door glaswoltegels te gebruiken voor het plafond, hebben we toch een akoestisch aangename ruimte gecreëerd. Het zijn kleine, maar toch belangrijke aandachtspunten. Die heb ik samen met de werfleider opgelost”, aldus Huysmans.

Het resultaat is bijzonder hedendaags. Het contrast van de zwarte profielen tegenover de witte muren geeft de kantoren pit. Het geheel wordt verzacht door een warme parketkleur en veel glas. Een geslaagd project, mét oog voor de kleinste afwerkingsdetails.