Doorzoek volledige site
22 april 2020 | KEVIN MOENS

Vlaams Architectuurinstituut zoekt wedstrijdarchieven

Toyo Ito. Ontwerp Antwerpen-Zuid voor de internationale wedstrijd Stad aan de Stroom, 1990-1192. Illustratie | Collectie Vlaams Architectuurinstituut, Archief Jef Van den Broeck

Het Vlaams Architectuurinstituut maakt een overzicht van architectuurwedstrijden naar aanleiding van de tentoonstelling Coming of Age. 40 jaar architectuur in publieke opdracht, in het voorjaar van 2021.Het zoekt daarvoor nog (privé)archieven van architectuurwedstrijden in Vlaanderen en Brussel tussen 1980 en 2000. 

Architectuurwedstrijden weerspiegelen de architectuurcultuur en zijn een belangrijke bron voor de architectuurgeschiedenis. Ze representeren een rijke culturele erfenis en laten ons toe op een unieke wijze terug te blikken op realisaties en ideeën. Het Vlaams Architectuurinstituut maakt daarom een overzicht van architectuurwedstrijden naar aanleiding van de tentoonstelling Coming of Age. 40 jaar architectuur in publieke opdracht, in het voorjaar van 2021.

 

Collectie en Onderzoek

Naast onderzoek in de eigen archiefcollectie en bibliotheek, breidt het VAi dit onderzoek graag uit naar externe (wedstrijd)archieven. "Concreet zijn we voornamelijk op zoek naar (privé)archieven van architectuurwedstrijden in Vlaanderen en Brussel tussen 1980 en 2000. We staan ook open voor archieven binnen de periode 1800 tot heden", klinkt het. 

 

Oproep

Ben jij in het bezit van archiefmateriaal rond architectuurwedstrijden of heb je weet van archiefmateriaal of collecties die zich bij andere organisaties of privépersonen bevinden? Laat het weten via deze link