Doorzoek volledige site
22 april 2020

Hoe u tegenwoordig inbraken kunt voorkomen

Illustratie | © Rehau
Illustratie | © Rehau

Het leven wordt met de dag moderner en intelligente oplossingen maken hiervan integraal deel uit. Om ramen intelligenter te maken, en zodoende potentiële inbrekers te ontraden, heeft REHAU Smart Guard het inbraakpreventiesysteem ontwikkeld. Dit systeem is sinds oktober beschikbaar in 3 verschillende configuratie niveaus en biedt gespecialiseerde raambedrijven een reële opportuniteit om zich te onderscheiden.

Het leven wordt steeds moderner en intelligenter. Wat voordien grote inspanningen vergde zijn gemakkelijke geworden. Een film huren in een videozaak? Met streaming kan de film nu comfortabel vanuit de zetel gekozen en bekeken worden.

Een kaart lezen om de snelste weg naar je vakantiebestemming te vinden? Nu zorgt uw navigatiesysteem hiervoor en vermijdt daarbij zelfs de files. Maar hoe zit het met onze ramen? REHAU, de polymeer specialist heeft zichzelf tot missie gegeven ramen te ontwikkelen die even modern zijn al sons dagelijks leven. Ramen niet enkel de wereld tonen, maar die ook verse lucht geven wanneer ze gesloten zijn – en die zelfs inbrekers ontraden alvorens ze zelf maar een poging ondernomen hebben om in te breken.

 

Modern preventie concept tegen inbraken

Veiligheid is altijd een essentiële behoefte geweest. Daar waar er vroeger hoge muren werden gebouwd moeten alarmsystemen ons nu tegen diefstallen beschermen. Het probleem: wanneer het alarm afgaat is er meestal al schade aangebracht. Voor REHAU is dat te laat. Het bedrijf bracht daarom in oktober 2018 het inbraakpreventiesysteem Smart Guard op de markt. Het systeem heeft een slimme detectiesensor die mogelijke inbrekers waarneemt. De visuele en auditieve alarmmodules verwittigen de overtreder dat het nutteloos is om te proberen in te breken.  De slimme inbraakbeveiliging heeft een afschrikkende werking voordat schade kan worden veroorzaakt.

 

Oplossing voor verschillende doelgroepen

Het REHAU Smart Guard systeem is beschikbaar in drie mogelijke configuraties en kan dus aangepast worden aan de individuele veiligheidsnoden van de klant. Bent u op zoek naar gebruiksgemak of eerder naar een Smart Home totaaloplossing? Het systeem biedt de raamproducent de mogelijkheid om verschillende oplossingen aan te bieden aan specifieke doelgroepen. Alle varianten zijn snel en gemakkelijk te installeren.

De Smart Guard module wordt in het bovenste kader van het raam, balkon of schuifdeur geïnstalleerd. De afdekplaatjes zijn beschikbaar in wit, antraciet, bruin en karamel en worden zodoende discreet geïntegreerd in het geheel. Het systeem werkt per radio en op batterijen. Kabels zijn overbodig. De module is dus geschikt voor nieuwe constructies maar ook voor renovaties of het upgraden van bestaande GENEO of SYNEGO-ramen. In de basisversie werkt de module alleen en hoeft geen verbinding te maken met een ander systeem.

In de verbeterde versie van het Smart Guard System Plus systeem, wordt de geavanceerde visuele en akoestische verwittiging aangevuld met een interne doeltreffende alarmsirene. Hij wordt bediend met een wandschakelaar die de drie modules samen bereikt met een druk op de knop. De sensor werkt zonder kabels of batterijen en kan overal worden geplaatst.

REHAU stelt bovendien Smart Home systeem voor dat modulair kan worden uitgebreid. Dit meest complete configuratieniveau van het Smart Guard System Connect systeem biedt talrijke bijkomende opties met het gebruik van een hub Smart Home. De verbinding van uw eigen hub Smart Home met het Smart Guard systeem verhoogt aanzienlijk het comfort, maar ook uw persoonlijke veiligheid. Wanneer het alarm in een bepaalde situatie afgaat, kan een individueel alarmprogramma gedefinieerd worden – van het sluiten van de rolluiken tot een melding op uw smartphone, alles is mogelijk.

Met de mediola® box (REHAU-editie) als Smart Home hub, vertrouwt REHAU doelbewust op een open radio-protocol dat compatibel is met vele gerenommeerde fabrikanten. Het Smart Guard System Connect systeem wordt intuïtief bestuurd en geconfigureerd via een applicatie. De bewoners hebben dus alle Smart Home mogelijkheden bij de hand – op elk moment en eender waar.

 

Intelligente oplossingen als differentiatiemogelijkheid voor elke processor

De markt van de intelligente woning is constant in groei en heeft een enorm potentieel. Met Smart Guard, biedt REHAU zijn klanten eenvoudige en geavanceerde oplossingen om zich te onderscheiden en een nieuw segment te bezetten. Het bedrijf ondersteunt ook zijn partners op dit gebied met uitgebreide verkoop bevorderende maatregelen, zoals advertenties of mailings, inhoudspakketten voor de website, verkoopmateriaal, training, enz.

Tweemaal zo slim: dankzij REHAU's intelligente oplossingen passen ramen zich nu aan het moderne leven aan, waardoor ze een intelligent concurrentievoordeel hebben.

Bekijk ook deze video.