Doorzoek volledige site
30 april 2020 | ANKE HENROTTE

EKLA van B2Ai genomineerd voor ULI Europe Awards for Excellence 2020

Illustratie | Georges De Kinder

EKLA in Sint-Jans-Molenbeek is een van de tien finalisten van de ULI Europe Awards for Excellence 2020, een wedstrijd die superieure ontwikkelingsinspanningen in de private, publieke en non-profitsector in Europa, het Midden-Oosten en Afrika erkent. De  multifunctionele toren en haar twee bijgebouwen zijn het ontwerp van architectenbureau B2Ai. De winnaars zullen later dit jaar bekendgemaakt worden door een jury van ULI-leden uit de Pan-Europese vastgoedsector.

B2Ai en bouwheer Re-Vive maakten van EKLA een plaats waar wonen, werken, spelen en leren hand in hand gaan. Het project reikt niet alleen residentiële en sociale woningen aan, maar voorziet ook een kinderopvang, een Nederlandstalige kleuter- en lagere school, commerciële ruimtes zoals een Okay supermarkt en kleine kantoren en wordt zelfs aangevuld met een nieuw lokaal park. Tegen 2023 zal Re-Vive honderd extra residentiële woningen en een technische middelbare school aan het project toevoegen.

Frisse wind

EKLA is een eerste belangrijke fase in de opwaardering van Sint-Jans-Molenbeek, de tweede armste gemeente van ons land. Samen met de vernieuwde trein-, tram-, bus- en metrovoorzieningen in de omgeving moet het multifunctionele programma van de toren opnieuw een frisse wind door de gemeente laten waaien.