Doorzoek volledige site
13 mei 2020 | MICHEL CHARLIER

Neem deel aan de eerste Belgian Timber Construction Awards

Illustratie | TimberTeam

Hout kan (als bouwmateriaal) een antwoord bieden op de economische- en klimaatsuitdagingen van de huidige en toekomstige generaties. Daarom roept Hout Info Bois de Belgian Timber Construction Awards in het leven: een nationale houtarchitectuurprijs die de mogelijkheden van hout als bouwmateriaal in de schijnwerpers wil plaatsen en die een uitstalraam aan kwalitatieve Belgische houtarchitectuur wil bieden. Deelnemen kan tot en met  31.05.2020.

Met de organisatie van deze eerste Belgian Timber Construction Awards wil Hout Info Bois een podium bieden aan de nieuwste trends in de houtarchitectuur. De prijzen worden toegekend aan architecten en architectenbureaus die zich de afgelopen vier jaar met originele houtprojecten onderscheidden in een van de volgende vijf categorieën. De uitreiking van de Belgian Timber Construction Awards is een unieke kans om het werk, de vakkennis en de knowhow van deze architecten in de schijnwerpers te plaatsen.

 

Categorieën en prijzen

Volgende categorieën komen aan bod: 

  • Residentiële gebouwen: eengezinswoning
  • Multiresidentiële gebouwen: appartementsgebouw, groepswoning, enz.
  • Niet-residiëntiele gebouwen: bureau, kinderopvang, school, rusthuis, bedrijf, sportzaal, publieke ruimte, agrarisch gebouw, commercieel centrum, enz.
  • Uitbreidingen: uitbreiding van elk type gebouw
  • Optoppingen: bijkomende verdiepingen voor elk type gebouw

 

Jury

De samenstelling van de jury zal later worden bekendgemaakt, ten laatste 1 week vóór de einddatum van de inschrijvingsperiode. De jury zal bestaan uit Belgische en internationale experten die de ingediende projecten zullen evalueren volgens de criteria die in het wedstrijdreglement staan beschreven. De jury zal daarvoor bijeenkomen op een plaats en datum die door de organisatoren worden bepaald (september 2020).

 

Hoe deelnemen? 

Ten laatste op 31.05.2020 om 23u59 moet het complete inschrijvingsdossier toekomen bij de organisatoren via een Wetransfer-link naar info@hout.be.

In het dossier moeten de volgende documenten zitten:


1. Een volledig ingevulde projectfiche
2. Alle plannen en sneden 
3. Foto’s van de realisatie 
4. Facultatief: bijkomende informatie

De details voor deelname vindt u hier terug. 

GERELATEERDE DOSSIERS