Doorzoek volledige site
14 mei 2020

Houten gevelbekleding voor dienstencentrum Sint-Niklaas

Illustratie | © domus wood
Illustratie | © domus wood

Eind 2018 wees het OCMW van Sint-Niklaas Dero Construct een sociaal project toe: een dienstencentrum waar ouderen elkaar ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Voor de complexe gevelbekleding schakelde Dero domus wood in. Dero-projectleider Roeland De Geyter vertelt over deze succesvolle samenwerking.

Sociale ontmoetingsplaats

“De Wilg is een nieuw dienstencentrum in Sint-Niklaas”, vertelt projectleider Roeland De Geyter. “Er is een ontmoetingsruimte voor ouderen waar ze aan yoga kunnen doen, lessen en workshops kunnen volgen of petanque spelen. Daarnaast is er een restaurant waar je tegen een democratische prijs iets kan eten. De keuken wordt uitgebaat door De Variant.”

 

Knipoog naar Sint-Niklaas

De Wilg bestaat uit een deel van het oude gebouw en een nieuw gedeelte. Dankzij een grondige renovatie vormt het gebouw weer één geheel. M3 Architectuur en Under Construction Architecten werkten samen aan het ontwerp. “De dragende structuur is opgetrokken met kalkzandsteenelementen, waartegen een geïsoleerde houtskeletstructuur werd gemonteerd. De gevels zijn verder afgewerkt met twee soorten gevelbekledingen. Enerzijds met kunstharsbeplating, anderzijds met een open houten gevelbekleding. Beide afwerkingen werden verzorgd door de experts van domus wood. In de gevelbekleding zit geel en blauw verwerkt, een knipoog naar de kleuren van de stad Sint-Niklaas”, vertelt De Geyter.

 

Efficiënt werken is tijd winnen

Het project had een behoorlijk complexe detaillering en afwerking. “Dat vroeg om een goede coördinatie, een grondige studie van de uitvoeringsdetails en doorwinterde vakmannen”, zegt De Geyter. “Bovendien werd er een krappe planning vooropgesteld: een jaar, van afbraak tot en met de laatste lik verf. We waren blij dat we weer konden rekenen op domus wood, die hun kunde al bewezen hadden bij eerdere samenwerkingen. domus wood heeft hard meegewerkt om het project tot een goed einde te brengen. De meeste materialen werden geprefabriceerd in hun atelier, zodat hun 5 vakmannen snel en efficiënt ter plekke konden monteren.”

 

Vertrouwensband met domus wood

De Wilg was de derde samenwerking tussen Dero Construct en domus wood. Eerder werkten we al samen aan de gevelbekledingen van AZ Sint-Blasius in Dendermonde en het dienstencentrum van Lochristi. “We werken zeker niet altijd met dezelfde partijen, maar het geeft toch een goed gevoel als er al een relatie en wederzijds vertrouwen is. Met elkaar kunnen praten en kwaliteit leveren is belangrijk. Dat zit ook in onze bedrijfscultuur”, besluit De Geyter.