Doorzoek volledige site
18 mei 2020

Gebouwen en biodiversiteit: Leefmilieu Brussel geeft tips

Architect : Nicolas TAILLET + Anne VAN WALLENDAEL, architectes Illustratie | Bernard Boccara

Vrijdag 22 mei wordt de Internationale Dag van de Biodiversiteit gevierd. In 2020 is het ook 27 jaar geleden dat het Verdrag inzake biologische diversiteit in werking trad. In stedelijke gebieden moet biodiversiteit extra worden ondersteund. Zo moeten we bijvoorbeeld soortvriendelijke kenmerken in onze nieuwe of gerenoveerde gebouwen opnemen. De Gids Duurzame Gebouwen van Leefmilieu Brussel geeft u technische aanbevelingen en tips  voor zeer specifieke ontwikkelingen.

U vindt daarin bijvoorbeeld uitleg over het ontwerp van vogelhuisjes of vleermuiswoningen en voorbeelden van de uitvoering ervan in concrete projecten. Aangezien Leefmilieu Brussel de stadslandbouw aanmoedigt, vindt u in de gids allerlei tips voor het telen van gewassen in volle grond, in serres maar ook in de hoogte. De kwestie van de groene daken en de uitvoering ervan komen eveneens uitgebreid aan bod.

 

Bouwen en biodiversiteit

Tenslotte vindt u op de website van Leefmilieu Brussel alle documentatie terug van ons seminarie "Bouwen en biodiversiteit: van potentieelbeoordeling tot architecturale integratie”, georganiseerd op 5 oktober 2018.