Doorzoek volledige site
26 mei 2020

Knauf lanceert nieuwe voegpasta en zelfnivellerende chape

Illustratie | © Knauf

Knauf lanceert twee nieuwigheden: een nieuwe voegpasta voor het afwerken van vochtbestendige gipsplaten, Knauf Hydro Pasta, en een zelfnivellerende chape. Verder deelt Knauf via het gloednieuwe Atelier Knauf zijn jarenlange vakkennis met alle doe-het-zelvers.

Met Hydro Pasta lanceert de specialist in afwerking een nieuw product in zijn gamma. Dit gebruiksklaar materiaal leent zich specifiek voor het vullen en afwerken van voegen, naden en hoeken bij vochtbestendige gipsplaten.

Dankzij de samenstelling met minerale vulstoffen is Knauf Hydro Pasta een smeuïge en gemakkelijk te gebruiken pasta, krimparm. Het product is bij uitstek geschikt voor vochtige, private ruimtes en koppelt een snelle verwerking aan een uitstekende hechting. Ideaal om koppen van schroeven te maskeren of om vlakken en gladde oppervlakken te verkrijgen bij gipsplaten met afgeschuinde en afgeronde kanten. Makkelijk te schuren ook.

 

Zelfnivellerende chape

Deze zelfnivellerende dekvloer van Knauf is een gebruiksklare droge mortel op basis van speciaal cement, granulaten en specifieke additieven die de mechanische sterkte ervan verbeteren. Met deze chape van 6 tot 80 mm maak je gemakkelijk en snel van de meeste binnenvloeren gladde en naadloze cementdekvloeren die je na 24 uur al kan betegelen.

Je kan dit product aanbrengen als hechtende dekvloer of als zwevende dekvloer op een tussenlaag of op geschikte isolatieplaten. Zelfs in combinatie met vloerverwarming kan je deze zelfnivellerende chape van Knauf gebruiken. Giet de verse mortel op de klaargemaakte ondergrond en verdeel hem met een spaan tot de gewenste dikte, of werk machinaal bij grotere oppervlakken. Een snelle uitharding én lage krimp gegarandeerd.