Doorzoek volledige site
10 juni 2020

Ney & Partners optimaliseert referentieontwerp voetgangersbrug Vilvoorde

Illustratie | Ney & Partners
Illustratie | Ney & Partners
Illustratie | Ney & Partners
Illustratie | Ney & Partners
Illustratie | Ney & Partners
Illustratie | Ney & Partners

Dit Design & Build project is de uitwerking en optimisatie van het referentieproject van architecten Zwarts & Jansma door Ney & Partners in samenwerking met Artes-Rogiers Algemene Aannemer en onderaannemer De Meyer gespecialiseerd in elektromechanica.

De beweegbare brug over het kanaal Brussel-Willebroek maakt een nieuwe link tussen het centrum van Vilvoorde en de nieuwe ontwikkeling aan het waterfront en het Park Drie Fonteinen. Het structurele systeem is een cabled-stayed beam met 2 mobiele overkragende delen. Om lange aanloophellingen te vermijden worden liften op beide oevers geplaatst. Daarnaast zijn er twee brede trappen die directe toegang verlenen aan de voetgangers.

 

Optimalisatie

In vergelijking met het referentieontwerp zijn nog andere verbeteringen doorgevoerd. De hoofdoverspanning is tot 66 m vergroot, dit om waterbouwkundige werken te voorkomen. De pistons worden zowel als bewegingsactivators en als trekkabels in gesloten positie gebruikt. Verder opteren we ervoor om de lift als onderbouw voor de terrassen in te zetten, om zo secundaire structuren te vermijden. Tot slot reduceren we de hoogte van de structuur met 1.50 m door een geometrische en structurele optimalisatie.

GERELATEERDE DOSSIERS