Doorzoek volledige site
16 juni 2020

vibes trend report van Axalta: magazine over het gebruik van kleuren en effecten in de architectuur

Illustratie | Axalta
Illustratie | Axalta
Illustratie | Axalta
Illustratie | Axalta
Illustratie | Axalta

Het vibes trend report van Axalta Coating Systems is een magazine over de kleuren en effecten waarmee architecten en ontwerpers kunnen spelen op metalen ondergronden. Een primeur in de poederlaksector. Elk trend report barst van de inspirerende voorbeelden en verhalen en biedt een prachtig overzicht van de manieren waarop de verschillende kleuren, texturen en kenmerken van poedercoatings elk project en elk ontwerp bijzonder kunnen maken.

De negende editie van het vibes trend report draait om vier nieuwe trends: rust (quietude), vermenselijking (humanised), generatie Z (gen-z) en mannelijkheid (manly). Bij elke trend horen 6 kleuren, waardoor in dit magazine liefst 24 fantastische nieuwe kleuren aan bod komen die beïnvloed worden door de manier waarop mensen leven en wonen. Kleuren waarvoor Axalta zowat over de hele wereld inspiratie zocht en die in de nabije toekomst beslist de toon zullen zetten. Tegen een achtergrond van adembenemende gevels, uitzonderlijke meubels voor binnen en buiten, opmerkelijke verlichtingsoplossingen en andere indrukwekkende designstukken vertellen de kleuren en tinten het verhaal van elk thema.

Bij vibes zit nu ook een moodboard dat wat dieper ingaat op een bijzonder sociologisch verhaal dat op dit moment een trend is. Bij het verhaal hoort een selectie poederlakkleuren die de sfeer perfect weergeven. De gekozen kleuren maken deel uit van de uiterst duurzame poederlak Polar, de meest recente collectie in Alesta® SD, en hebben Cool™-eigenschappen die de infraroodstraling van de zon weerkaatsen. Op die manier blijft de temperatuur van het geverfde oppervlak laag.  Ga voor meer informatie over Polar naar www.axalta.be/polar

In de rubriek 'designer vibes' lichten architecten en ontwerpers uit heel Europa toe hoe ze met kleur en poedercoatings hun projecten, ontwerpen en objecten een eigen persoonlijkheid en een bijzondere betekenis geven.

Bij elke editie van het vibes trend report zit een handige kleurenwaaier met stalen van de kleuren die in het magazine te zien zijn. Ga voor meer informatie en om vibes te bestellen naar www.axalta.be/vibes-1.2020