Doorzoek volledige site
24 juni 2020

Gutami Solar & Partners maken energiecentrales van grote(re) daken

Illustratie | andreas160578, Pixabay

Grotere daken van bedrijven, instellingen en organisaties kunnen voortaan op een eenvoudige manier omgevormd worden tot winstgevende energiecentrales. Daarom slaan Gutami Solar, Buijsse Constructs, I.S.O. Roof en Jansen the Building Company  de handen in mekaar. Vanaf het idee tot de concrete uitvoering wordt alles gecoördineerd door één enkele contactpersoon. 

Zonne-energie is meer dan ooit een actueel thema. Maar het plaatsen van panelen vergt heel wat denk-, reken-, doe- en coördinatiewerk. Gutami Solar & Partners ontzorgt bedrijven, instellingen en organisaties die een bestaand of nieuw dak wensen te optimaliseren door het plaatsen van zonnepanelen nu helemaal.

Gutami Solar heeft een jarenlange ervaring, biedt de meest duurzame materialen en beschikt over de nodige vakmensen om de technische kwaliteit van zonnepanelen te garanderen. Bovendien berekent het bedrijf uit Beringen vooraf de Return on Investment (rekening houdend met de verschillende subsidie- en ondersteuningsmogelijkheden) en participeert desgewenst op financieel vlak.

 

Gebundelde krachten

"Meer en meer kregen we echter de vraag om voor bedrijven, (overheids)instellingen en organisaties niet alleen de plaatsing van zonnepanelen te verzorgen maar om totaalprojecten uit te voeren", stelt Marina Doggen, CEO van Gutami Solar. "Daarom zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met 3 andere bedrijven die elk hun specialiteit in de schaal werpen om vanaf nul tot een winstgevend energiedak te  komen. Als Gutami Solar ontzorgen we onze klanten volledig en zijn wij van begin tot einde de enige contactpersoon en coördinator."

Jansen the Building Company uit Zonhoven ontwerpt en vervaardigt via de afdeling bordenbouw van Jansen Technics alle elektrische schakelborden. Ze realiseren netontkoppelborden voor PV-installaties en vermogensborden voor energiebeheersing.

Daken uit asbestgolfplaten worden door Buijsse Construct uit Nazareth (Oost-Vlaanderen) deskundig gerenoveerd. Het spreekt voor zich dat asbesthoudende daken liever vroeg dan laat moeten gesaneerd worden want hoe langer men wacht hoe duurder het gaat worden. Een unieke kans om er zonnepanelen op te plaatsen. Buijsse heeft in de loop der jaren in België al meer dan 2,5 miljoen ton asbestgolfplaten verwijderd.

Vierde en laatste partner tenslotte is I.S.O. Roof uit Staden (West- Vlaanderen). International Solar Operations is een meer dan ervaren installatiebedrijf voor internationale, industriële PV-projecten.

 

Totaaloplossing

Nadia Jansen, CEO Jansen the Building Company en Marina Doggen, CEO Gutami Solar zijn in hun nopjes met deze samenwerking. "Groene energie is de toekomst, daar is iedereen van overtuigd. Door deze bundeling van krachten kunnen we onze klanten een totaaloplossing bieden", stellen ze onomwonden. "Een degelijke/dergelijke oplossing met zonnepanelen levert alleen maar winnaars op. Een dak boven het hoofd heeft iedereen nodig, maar als de kost van dat dak omgezet wordt in een winstgevende investering dan vaart iedereen er wel bij."