Doorzoek volledige site
24 juni 2020

Studio Inarco tekent woonproject Vredebrug op site voormalige papierfabriek

Illustratie | Group Deneve, Studio Inarco
Illustratie | Group Deneve, Studio Inarco
Illustratie | Group Deneve, Studio Inarco
Illustratie | Group Deneve, Studio Inarco
Illustratie | Group Deneve, Studio Inarco
Illustratie | Group Deneve, Studio Inarco

Op de plek waar zich vroeger papierfabriek De Naeyer bevond, start projectontwikkelaar Group Deneve in Willebroek binnenkort met het nieuwbouwproject Vredebrug naar een ontwerp van Studio Inarco. In totaal worden hier 41 appartementen en drie commerciële ruimtes met een totale oppervlakte van 467 m² gerealiseerd. De oplevering van het project is voorzien in het midden van 2022.

De Naeyer was niet alleen een producent van papier, maar bepaalde mee de toekomst van Willebroek. Van dat verleden zijn nog steeds enkele authentieke elementen te zien, zoals de fabrieksmuur, de poorten en de beschermde watertoren.

Ook de stalen Vredesbrug draagt bij tot de geschiedenis van Willebroek: deze werd gebouwd na de bevrijding van Antwerpen na Wereldoorlog II. Het nieuwe project ontleent er zijn naam aan.

 

Tijdloze architectuur

Vredebrug wordt een gezellige en veelzijdige woonbuurt voor jong en oud, waar altijd wel iets te beleven valt. 41 lichtrijke en energiezuinige nieuwbouwappartementen bevinden zich op een halfuurtje van hartje Antwerpen, Mechelen en Brussel. Bovendien zijn er talrijke voorzieningen, scholen en openbaar vervoer op wandel- en fietsafstand.

De moderne, tijdloze architectuur van Studio Inarco uit Antwerpen zorgt voor een mooi evenwicht tussen de historische restanten en de impressionante stalen hefbrug. Speelse zuidgerichte terrassen en unieke dakluifels omkaderen de drie percelen met appartementen. De open ruimte met open keuken is op verschillende manieren te benutten.

Er is keuze uit appartementen met één, twee of drie slaapkamers. Standaard is vloerverwarming voorzien.  De nabije omgeving krijgt een groen jasje en gezellige wandelpaden. De energiezuinige ben-gezinsappartementen zijn gemakkelijk toegankelijk via de ondergrondse parking waar zich ook grote bergingen bevinden.

Deze ontwikkeling streeft een maximale energiezuinigheid en ecologie na. Met een energiepeil van E30 vallen de appartementen officieel onder de categorie Bijna-Energie-Neutrale (BEN) woningen. Daarenboven zal een deel van de elektriciteit van de appartementen via zonnepanelen opgewekt worden.