Doorzoek volledige site
25 juni 2020

Painting with Light lanceert high-tech interactieve Virtual Event Studio in Genk

Illustratie | © Painting with Light
Illustratie | © Painting with Light

Painting with Light, de Belgische specialist in visual design en lichttechnologie, presenteert met trots de nieuwe Virtual Event Studio in hun C-MINE hoofdkantoor te Genk. In samenwerking met NEP Belgium, specialist in festival en sportproducties, biedt deze live studio een vlotte productie van opname-en uitzendfaciliteiten, inclusief volledige interactiviteit met live publiek.  

Dit project beantwoordt aan de toenemende vraag naar digitale live evenementen en content in het licht van de coronacrisis en de nieuwe social distancing regels. Painting with Light is ervan overtuigd dat deze nieuwe hybride en mixed reality oplossing tegemoetkomt aan alle toekomstige communicatienoden. De nieuwe Virtual Event Studio  kan op een creatieve en innovative manier virtuele events opvoeren van corporate meetings en presentaties, merkactivatie en rondetafeldebatten, productlanceringen, conferenties en seminaries tot feestjes en live music uitzendingen. 

 

Seeing is Believing

De blikvanger van de Virtual Event Studio is een fysieke en hogeresolutie LED-muur van drie op drie meter. De presentator staat zo voor een virtuele achtergrond van hoge kwaliteit, waarbij een volledige videovloer zorgt voor een coherente visuele dynamiek. Alle andere schermen zijn virtueel, met enkele kleine fysieke schermen om inhoud en omgeving te monitoren, alsook interactie met het publiek te accomoderen.  

De opnameruimte van 10 op 19 meter is volledig uitgerust met professionele audio & broadcast technologieën door NEP Belgium. Als specialist in lichttechnologie en live entertainment, ontwikkelde Painting with Light spectaculaire augmented reality decors met volledig aanpasbare belichtingsinstallatie en een ruime keuze aan productiemodaliteiten.

Alle elementen kunnen worden gepersonaliseerd of er kan worden gekozen uit een reeks voorontworpen eventpodia en ruimtes in verschillende stijlen voor allerhande gelegenheden die allemaal kunnen aangepast worden met eigen logo en branding. 3D beelden, ontwerpen voor fysieke evenementen en standen, enzomeer, kunnen worden geïmporteerd  voor replicatie en integratie in de omgeving en het productie-ontwerp van de klant.

 

Alles onder controle!

De studio is uitgerust met een hoogkwalitatief meerkanaals camerasysteem, geavanceerde audio mixers en speakers met microfoons die na elk gebruik worden gereinigd. Gepersonaliseerd geluid, muziek en effecten worden geproduceerd op maat van de klant.

GERELATEERDE DOSSIERS