Doorzoek volledige site
25 juni 2020

Energieprestatie: hoe het rookkanaal zo goed mogelijk integreren?

Illustratie | © Poujoulat

Zowel bij nieuwbouw als bij renovaties is de thermische regelgeving van tertiaire en industriële gebouwen in volle evolutie. De structurele toename van de kost van fossiele brandstoffen is ook een motiverende factor voor investeringen.

De energieprestatie en het gebruik van duurzame energiebronnen moeten worden geïntegreerd. Verwarmingssystemen moeten dus worden verbeterd. Dankzij aangepaste en performante rookafvoerkanalen kunnen verwarmingsketels een energiebesparing tot 30% realiseren.

Poujoulat heeft een rookkanaal ontwikkeld om het rendement van moderne verwarmingsketels te optimaliseren: Therminox. Gemaakt van hoogwaardige materialen, is Therminox bestand tegen schoorsteenbranden. Een uitstekend dichtheidsniveau wordt verzekerd. Isolatie op basis van rotswol optimaliseert de trek. Dit vermijdt de vorming van condensatie aan de buitenkant van het rookkanaal.

 

Eco-ontwikkeling

De productie, transport en plaatsing verbruiken weinig energie. Het rookkanaal wordt geproduceerd in een fabriek met het ISO 14001-2008-certificaat en is voor 97 % recycleerbaar. De ecologische voetafdruk is dus beperkt.

Ten slotte is Therminox beschikbaar in talloze afwerkingen (gepolijst en gespiegeld roestvrij staal, koper en epoxyverf in de RAL-kleuren). Therminox maakt gebruik van een elegante lijn (met integratie van de veiligheidsbeugels) en verzorgde afwerkingen.