Doorzoek volledige site
01 juli 2020

BETIC vervoegt VK Architects & Engineers

VK Architects & Engineers heeft het Luxemburgse ingenieursbureau BETIC overgenomen. Na de overname van EDV, Stedec en het Nederlandse Infranea is Betic de vierde overname van VK in 5 jaar tijd.

Over BETIC

Het bureau, dat opgericht werd in 2000 en geleid wordt door Gilles Christnach en David Determe, heeft een heel diverse gebouwenportfolio. BETIC werkt zowel voor publieke als private klanten en ontwikkelaars. 55 ervaren ingenieurs in gebouwen-techniekenwerken vanuit haar kantoren in Dippach (Lux). VK en BETIC zijn geografisch complementair en bundelen aldus hun gezamelijke ambities in hun verdere groei en ontwikkeling.

David Determe en Gilles Christnach zullen het directiecomité van VK vervoegen en meebouwen aan de verdere groei.

 

Over VK Architects & Engineers

Als interdisciplinair ontwerp- en studiebureau biedt VK een breed gamma aan diensten binnen het ontwerpproces. Met de focus op Healthcare Design en Building Engineering werkt het bedrijf eveneens zowel voor private als publieke klanten.

Naast de 'klassiekere' diensten zoals masterplanning, architectuur, speciale technieken en stabiliteit heeft VK altijd al sterk ingezet op innovatieve engineeringdisciplines zoals fire engineering, acoustical engineering, facade engineering en circular building engineering. Ook in de diepgaande digitalisering van de bouwwereld staat VK niet langs de zijlijn, met grote investeringen in 3D en BIM-modellering.

VK Architects & Engineers heeft vestigingen in Brussel, Gent, Roeselare, Charleroi, Breda en Ho Chi Minh City (Vietnam). Na deze overname heeft het bedrijf 400 experten in huis en realiseert het een omzet van 45 miljoen euro.