Doorzoek volledige site
07 juli 2020

KUBUS laat BIMmers aan het woord

Illustratie | KUBUS

Architectenbureaus, bouwbedrijven, installatieadviseurs: allemaal hebben ze het over 'BIM-men'. "Wij vinden dat heel logisch, want BIMmen levert tijd, geld en ook meer werkplezier op. Maar dat wij dat zeggen, maakt niet veel indruk. Echter, wat diegenen zeggen die ermee werken, is een stuk interessanter", klinkt het bij KUBUS. Daarom organiseert de BIM-specialist 'BIMmers aan het woord', een reeks onine sessies met architecten en bouwers, waarin zij hun verhaal vertellen. Waarom maakten zij de overstap naar BIM? Voor welk BIM-pakket kozen zij en waarom? Wat is hun ervaring tot nu toe geweest? Je ontdekt het allemaal uit eerste hand. 

Zoals gezegd komen tijdens deze sessies architecten en bouwbedrijven aan het woord. Ze vinden telkens plaats van 10 tot 11 uur. Deelname is gratis. Onderstaande bureaus hebben nu al bevestigd: De komende weken vult KUBUS de events aan met nieuwe architectenbureaus, bouwbedrijven en BIM-specialisten. Hou de website dus zeker in het oog. Inschrijven voor de sessies kan hier. 


14/8: MaMu Architects, Hasselt | Raf Neyens, architect

Net zoals ze al bij andere 3D-pakketten hadden gedaan, wilden ze bij MaMu Architects ook ARCHICAD uitgebreid testen en vergelijken. Er waren slechts een paar weken nodig om overtuigd te zijn: ARCHICAD stak er met kop en schouders bovenuit. Stap voor stap schakelen ze nu het hele kantoor om van 2D naar 3D. Tijdens deze sessie van ' BIMmers aan het woord' vertellen ze er jou alles over.

 

11/9: U/Define, Brugge | Robby Vandenhouwe, architect/partner

U/Define is al enige tijd geen nieuweling meer in de BIM-wereld. En dat een aantal medewerkers deel uitmaakt van de academische wereld, werkt hun kennis alleen maar in de hand. Tijdens deze sessie van 'BIMmers aan het woord' vertellen ze uitgebreid over hun visie én werkmethodiek aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

 

25/9: VG Architecten, Kalmthout | Gert van Ginneken, architect/zaakvoerder

Met nog maar enkele maanden ARCHICAD in hun bezit is VG Architecten nog relatief nieuw in de BIM-scene. Als klein kantoor de omschakeling naar 3D maken is geen evidentie, maar ze ervaren wel al een heel aantal voorbeelden. Ze vertellen er meer over tijdens deze sessie van 'BIMmers aan het woord'.

 

15/10: Macobo-Stabo | Benjamin Maes, BIM-coördinator

Met verschillende disciplines in huis, van stabiliteit tot gebouwtechnieken, vormt Macobo-Stabo één grote familie van niet minder dan 125 bouwprofessionals. Hun missie is om de bouwsector met complete bouwkundige studies te bedienen die perfect op elkaar zijn afgestemd.
Welke rol Solibri en BIMcollab hierin spelen? Dat vertellen ze tijdens deze sessie van BIMmers aan het woord.


20/11: Wylein & Partners Architectenbureau | Tom Wylein

Enkele jaren geleden koos het Brugse architectenbureau Wylein & Partners voor Archicad als modelleersoftware. Hoe ze daarmee omgingen in hun breed arsenaal aan projecten, van verbouwingen van eengezinswoningen tot nieuwbouw bedrijfsgebouwen, vertellen ze maar al te graag in deze sessie van BIMmers aan het woord.

GERELATEERDE DOSSIERS