Doorzoek volledige site
09 juli 2020 | WOUTER POLSPOEL

POLO Architects levert ontwerp voor circulaire herbestemming iconische Leuvense gebouwen

Illustratie | POLO Architects
Illustratie | POLO Architects

POLO Architects won de ontwerpwedstrijd voor de tijdelijke reconversie van de bekende Silo’s en de aangrenzende Molen van Orshoven aan de Leuvense Vaartkom en deed dat met een circulair ontwerp. De gebouwen worden omgevormd tot maakleerplek, waar de stad verschillende sectoren de mogelijkheid wil bieden te innoveren en samen te werken. In het ontwerp van POLO Architects ligt de nadruk niet enkel op duurzame materialen en technieken, maar ook op flexibiliteit en demonteerbaarheid. Dat laatste is belangrijk, aangezien het om een tijdelijke herbestemming gaat.

Lees verder op circubuild.be

GERELATEERDE DOSSIERS