Doorzoek volledige site
11 augustus 2020 | NIELS ROUVROIS

Podcast: architectura.be in gesprek met DMOA

 

In de tweede aflevering van architectura.be Podcast richten we de spots op het architectenbureau DMOA, dat in 2019 de Jo Crepain Award achter zijn naam mocht schrijven. Behalve de twee zaakvoerders Benjamin Denef en Mattias Mattelaer laten we in deze podcast ook Pierre Wuytack, CEO van baksteenfabrikant Vandersanden, aan het woord. Pierre Wuytack is met Vandersanden niet alleen sponsor maar ook mentor van het Maggieproject van DMOA.   

Je kan de podcast ook HIER beluisteren!

DMOA gooide hoge ogen met de Maggie, de vluchtelingentent waarvoor het bureau onder meer een Henry van de Velde Award en een Belgian Building Award voor social engagement won. The Maggie Shelter ziet er uit als een tent, maar heeft de eigenschappen van een volwaardig gebouw én is circulair opgevat.DMOA is zonder meeer een buitenbeentje onder de Vlaamse architectenbureaus. Hun Maggiepoject is veelzeggend wat dat betreft, maar zeker ook hun kantoor aan het Ruelenspark in Leuve, dat de naam Kruul meekreeg. Een verloederde eengezinswoning werd omgebouwd tot kantoor én eventlocatie en woonstudio. Een schoolvoorbeeld van ruimtelijk rendement en met ook nog een artistieke invulling.

Deze architectura.be Podcast kwam tot stand dankzij volgende parters: KUBUS, partner in BIM voor ARCHICAD, Solibri & BimCollab. Assiver, verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in polissen voor architecten. En VELUX, partner in daglichtoplossingen.