Doorzoek volledige site
24 augustus 2020

'Score with steel' zet staal in de schijnwerpers

Illustratie | © Demerplaatsen
Illustratie | Georges De Kinder
Illustratie | © Bel_architects_LucaBeel
Illustratie | © Koen_Vanmechelen_2018 - Philippe Van Gelooven
Koen Michielsen Illustratie | © Infosteel

Infosteel, het kenniscentrum voor het gebruik van staal in de bouwsector in België en Luxemburg komt met een nieuwe inspiratiecampagne naar buiten. Nu de bouwsector na de vakantie weer op volle toeren draait, zet Infosteel met de campagne ‘Score with steel’ staal in de schijnwerpers. Als grootste ledenorganisatie voor alle schakels van de staalbouwketen zal Infosteel de meest creatieve en verrassende projecten en toepassingen van de 600 leden delen op de vernieuwde platformen.

General manager Koen Michielsen: “Met onze nieuwe campagne willen we iedereen de veelzijdigheid van staal laten zien. Staal is volledig recycleerbaar en uiterst duurzaam. Staal is een enorm kwalitatief product waarmee je het verschil maakt en in ontwerp en uitvoering eruit springt. Wie wil scoren, zit met staal altijd goed. Ongeacht of je nu projectontwikkelaar, ingenieur, architect, ondernemer of particulier bent.”

Enkele staalharde feiten:

  • De staalproductie steeg sinds 2009 wereldwijd met 46% tot 1,8 miljoen ton staal in 2018.
  • Jaarlijks wordt in België en Luxemburg 10 miljoen ton staal geproduceerd, waarvan ongeveer de helft bestemd is voor de bouwsector.
  • Elk dag recycleren we in België en Luxemburg meer dan 20.000 ton staal, dat is genoeg staal om dagelijks twee Eiffeltorens te bouwen.
  • Jaarlijks wordt in België en Luxemburg meer dan 5 miljoen ton aan schroot hergebruikt.  

“Met de ‘Score with steel’-campagne wil Infosteel vooral inspireren. We zetten de realisaties van onze leden in de kijker en praten met verschillende stakeholders. We laten zien hoe creatief je kan zijn met staal en hoe je als ontwerper de unieke troeven van staal kan benutten. We nodigen iedereen uit om onze kanalen te volgen. Er is zowel een website, als een Facebook-, Instagram-, en LinkedIn-pagina die we voeden met knappe projecten en informatie.”
 

Een oproep voor projecten in de kijker

Infosteel kan voor de campagne ook rekenen op de steun van een heel pak ambassadeurs. Ook investeerders, toonaangevende architecten en kmo-zaakvoerders kiezen resoluut voor staal. Ontdek de verschillende interviews met hen op het youtube-kanaal of de website..

Wie wil scoren met zijn stalen project, kan alle informatie doorsturen naar scorewithsteel@infosteel.be. Infosteel verzamelt zoveel mogelijk interessante projecten en stelt het platform ter beschikking om de meest inspirerende projecten te delen. Wie graag op de hoogte blijft van alle nieuws en trends in de sector kan terecht op deze website