Doorzoek volledige site
24 augustus 2020 | NIELS ROUVROIS

Podcast: PXL-MAD, School of Arts

Een museum als school, een school als museum. In de derde aflevering van architectura.be Podcast nemen we de gloednieuwe PXL-MAD, School of Arts in Hasselt onder de loep. Een opmerkelijk  gebouw dat de kunstafdeling van PXL Hogeschool huisvest. Een project waarin kunst, ambacht en duurzaamheid hand in hand gaan en waarover architectura.be een gesprek had met Wout Sorgeloos. Hij was samen met zijn collega’s van a2o architecten verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw. 

Daarnaast laten we ook Ben Lambrechts, directeur van PXL Hogeschool en een fiere opdrachtgever, aan het woord. En verder laten Rudi Gorissen van baksteenfabrikant Wienerberger en Wim Dieltjens van  boydens engineering hun licht schijnen op respectievelijk de opmerkelijke ringovensteen en de aandacht voor duurzaamheid.

Deze architectura.be Podcast kwam tot stand dankzij volgende partners: KUBUS, partner in BIM voor ARCHICAD, Solibri & BimCollab. Assiver, verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in polissen voor architecten. En VELUX, partner in daglichtoplossingen. 

De podcast kan je ook HIER beluisteren.