Doorzoek volledige site
01 september 2020

Organische architectuur van Foster + Partners in Beverly Hills

Illustratie | DBOX voor Alagem Capital
Illustratie | DBOX voor Alagem Capital
Illustratie | DBOX voor Alagem Capital
Illustratie | DBOX voor Alagem Capital

Met groen bedekte gebouwen en uitgestrekte botanische tuinen. Dat is in een notendop het masterplan dat het Britse architectenbureau Foster + Partners in petto heeft voor het befaamde Beverly Hills, Los Angeles. De site, vandaag de thuisbasis van de hotels Beverley Hilton en Waldorf Astoria Beverly Hills, krijgt een nieuw luxehotel, twee residentiële gebouwen en een winkel- en horecapaviljoen. Paradepaardje zijn de ruim 3 hectare aan botanische tuinen, goed voor 300 bomen- en plantensoorten. Een referentie naar de historische Californische stad Beverly Hills.

Het masterplan One Beverly Hills is ontworpen in opdracht van Alagem Capital Group en Cain International voor een driehoekige site van 7 hectare op het kruispunt tussen Wilshire Boulevard en Santa Monica Boulevard. Het omvat een nieuw ‘ultraluxehotel’ met 42 suites en 27 kamers, twee residentiële gebouwen met 303 woningen en een paviljoen van vier verdiepingen hoog met ruimte voor winkels en restaurants. Zoals gezegd maken ook botanische tuinen deel uit van het masterplan, gespreid over 3,4 hectare.

 

Organische architectuur

Voor Los Angeles uitgroeide tot de metropool die ze vandaag is, was Beverly Hills een groene oase waar aan landbouw werd gedaan. Als een verwijzing naar dat verleden, ontwierp Foster + Partners een organische architectuur die één is met het landschap, en waarvan een groot deel publiek toegankelijk is. De eerste renderings tonen residentiële glazen gebouwen ingepakt door balkons en veel groen. De autoweg die de site doorkruist, blijft behouden maar is bedekt met een platform voor de tuinen erboven.

Landschapsbureau RIOS heeft de groene ruimte ontworpen met enerzijds een deel publieke tuinen en anderzijds privétuinen voor bewoners en hotelgasten. De tuinen maken deel uit van een 'groene aanpak' voor het project. Door gebruik te maken van duurzame materialen en slimme technologieën wil Foster + Partners de milieuvriendelijke LEED Platinum- en WELL-certificaten behalen.