Doorzoek volledige site
02 september 2020

Individueel ontwerp troef bij zwembad van sportcentrum De Pluimen

Illustratie | © Emco
Illustratie | © Emco
Illustratie | © Emco
Illustratie | © Emco
Illustratie | © Emco
Illustratie | © Emco

In het nieuwe zwembad van sportcentrum De Pluimen in Diksmuide kan iedere zwemmer zijn hart ophalen. Met een glijbaan van 60 meter, een 25 m wedstrijdbad met acht banen, een multibad met beweegbare bodem en een geanimeerd sterrenpeuterbad, is er voor ieder wat wils. Op advies van Architectenbureau Van Acker en Partners, verantwoordelijk voor de conceptuele realisatie, zijn de emco zwembadroosters toegepast en de entreemat Diplomaat Original. Wat opvalt is het bijzondere ontwerp van de entreemat, die harmonieus aansluit op het ontwerp van de tegelvloer van de entree.

Kwaliteit en duurzaam

 

Zwembadroosters dienen het water goed door te laten, veilig en hygiënisch te zijn en qua kleur op te vallen of mooi in het ontwerp te integreren. Qua ontwerp kunt u met emco alle kanten op. U kunt de roosters zowel haaks, parallel of in een radius aan de bassinrand toepassen. Dankzij de verschillende roosteruitvoeringen kunnen de gootbreedtes 100 mm tot 500 mm overbruggen. Daarbij kunt u kiezen uit enige standaardkleuren en uit elke RAL-kleur, zodat het rooster extra opvalt of bijvoorbeeld dezelfde kleur krijgt als de tegels. M.b.t. de slipweerstand zijn de emco zwembadroosters voorzien van een veiligheidsprofiel dat door het instituut van de Säurefliesner-Vereinigung is ingedeeld in de beoordelingsgroepen B of C, al naargelang het type. Daarnaast voldoen zij aan NEN EN 13451-1 (algemene veiligheidseisen en beproevingsmethoden voor zwembaduitrusting geïnstalleerd in openbare zwembaden).

 

Nieuwe schoonloopinlagen

Met de emco Diplomaat Original en Premium-entreematten zijn allerlei individuele ontwerpen mogelijk. Bij dit entree is de Diplomaat Original toegepast met textielborstelinlagen in twee rustige kleuren. Het ontwerp is uniek en komt overeen met de naast gelegen tegels.

Afhankelijk van de functie en het aantal zones kunt u bij de Diplomaat Original kiezen uit rubber-, cassetteborstel- en textielborstelinlagen. Met uitstekende reinigingsprestaties en een bewezen kwaliteit. Met de Diplomaat Premium entreematten biedt emco nieuwe varianten schoonloopinlagen en nog meer onderscheidende voordelen. Elke inlage heeft een eigen structuur en is functioneel inzetbaar voor velerlei binnen- en buitentoepassingen. Daarbij biedt de Maximus- en de Outdoor-inlage de extra mogelijkheid om een logo of ander ontwerp in de entreemat te integreren. Zo is de entreemat extra opvallend en draagt bij aan de positieve merkbeleving en sfeervolle ambiance.