Doorzoek volledige site
03 september 2020

Bouw RTBF Media Square gestart

Illustratie | MDW Architecture & V+

Het contract voor de bouw van het RTBF Media Square, ter waarde van circa 100 miljoen euro, werd in mei 2020 toegekend aan de joint venture Valbesina, die VALENS, BESIX en In Advance verenigt. Het project is ontworpen door MDW Architecture en V+ en maakt deel uit van de transformatie van de Reyerswijk en het ontwikkelingsplan voor het mediapark.brussels. Met een bruto oppervlakte van 65.000 m² bestaat het RTBF Media Square uit twee gebouwen, waaronder een hoofdgebouw van zeven verdiepingen en een logistiek gebouw van twee verdiepingen.

De gevels van het hoofdgebouw, die enigszins hol zijn, combineren verschillende materialen, waaronder hout, aluminium en staal. Het is een passiefgebouw met 250 m² zonnepanelen, groene daken en groene ruimten op de binnenplaats. Bovendien voldoet het aan bijzonder veeleisende EPB-criteria en akoestische normen. In het gebouw komen de radio- en televisiestudio's, de vergaderzalen, het restaurant en de redactieruimte, overhangend aan een groot glazen dak.

Als technologisch vooruitstrevend project, zal het RTBF Media Square een 100% BIM-project zijn, d.w.z. dat het volledige 3D-model wordt gebruikt voor zowel het ontwerp en de uitvoering van het gebouw als, op langere termijn, voor de exploitatie en het onderhoud ervan.

De werkzaamheden zijn in de nazomer van 2020 begonnen en zullen in de eerste helft van 2023 worden afgerond.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS