Doorzoek volledige site
03 september 2020

Vier Belgische projecten genomineerd voor European Architecture Awards

Zorghotel Zuienkerke Illustratie | POLO Architects / Stijn Bollaert
YUST Antwerpen Illustratie | POLO Architects / Matthias Vanhoutteghem
AZ Zeno Knokke-Heist Illustratie | AAPROG-BOECKX-B2Ai

Archi-Europe / Archiworld reiken dit jaar voor de tweede keer de European Architecture Awards uit. De internationale wedstrijd bekroont exemplarische projecten binnen het thema 'When Creativity and Innovation meet Sustainability'. Op de shortlist, die zopas is bekendgemaakt, prijken vier Belgische projecten.

POLO Architects is tweemaal genomineerd: in de categorie Co-Living Residential met YUST Flexible Housing in Antwerpen en in de categorie Healthcare met het zorghotel voor het Rode Kruis-Vlaanderen in Zuienkerke. Opvallend: in deze laatste categorie zijn alleen maar Belgische projecten genomineerd. Ook AZ Zeno in Knokke-Heist van B2Ai-AAPROG-BOECKX haalde de shortlist, net als tandartspraktijk Charlotte Mestdagh in Brugge van Declerck-Daels Architecten.

Omwille van de coronacrisis vindt er dit jaar geen live prijsuitreiking plaats. De winnaars worden bekendgemaakt op 14 september. Alle andere genomineerden ontdek je hier.

Bij de eerste editie van de European Architecture Awards in 2017 vielen er maar liefst 4 Belgische bureaus in de prijzen:  JDS ArchitectsPhilippe SAMYN and PARTNERSCoussée & Goris architecten en Veelaert Architecten