Doorzoek volledige site
04 september 2020

Stijlvolle uitbreiding voor regiokantoor J.Van Breda & C° in Kortrijk (maks.architectuur)

Illustratie | Bob Reijnders Photographer
Illustratie | Bob Reijnders Photographer
Illustratie | Bob Reijnders Photographer
Illustratie | Bob Reijnders Photographer
Illustratie | Bob Reijnders Photographer
Illustratie | Bob Reijnders Photographer
Illustratie | Bob Reijnders Photographer
Illustratie | Bob Reijnders Photographer

Maks.architectuur tekende het ontwerp voor de uitbreiding van het regiokantoor van Bank J.Van Breda & C° in Kortrijk. Het resultaat is een modern en stijlvol kantoor, dat zowel openheid als discretie uitstraalt.

Het bestaande regiokantoor in Kortrijk was te klein geworden. Om de interessante locatie toch te kunnen behouden, koos de opdrachtgever voor een uitbreiding van het bestaande kantoorgebouw.

De nodige extra oppervlakte vond maks.architectuur door de zolderruimte onder een flauw hellend dak te vervangen door een volwaardige verdieping met plat dak. In de mate van het mogelijke werden de contouren en dragende lijnen van het gelijkvloers behouden. De buitenschil werd geïsoleerd en hiervan werd handig gebruikgemaakt om ook deze bouwlaag een frisse look mee te geven.


Open en toch discreet

De werkplekken hebben op de eerste verdieping aan de achterzijde een panoramisch zicht op het groen. Doorkijken naar andere ruimtes creëren een open gevoel. De spreekruimtes voor klanten op het gelijkvloers hebben anderzijds een geborgen gevoel dat discreet overleg mogelijk maakt. De patio op het gelijkvloers zorgt ervoor dat het licht centraal in het gebouw binnenkomt.

Voor de nieuwe bouwlaag werd gekozen voor CLT-elementen. Hierdoor was het ook mogelijk om een behoorlijke overkraging te realiseren zonder al te veel inspanning. De verticale aluminium lamellen op het gelijkvloers zorgen niet alleen voor discretie voor de achterliggende ruimtes in de voorgevel, maar ook een afscherming van de patio ten opzichte van de inrit naar de parking.