Doorzoek volledige site
07 september 2020

Kromtrekkende deuren zijn verleden tijd

Illustratie | © Harinck

Met Magnetude heeft Harinck een oplossing voor een vaak voorkomend probleem: voordeuren die kromtrekken als gevolg van aanhoudende warmte. De werking van Magnetude is gebaseerd op een vleugeloverdekkend systeem op magnetisme, en kan voor voordeuren in zowel aluminium als pvc gebruikt worden.

Dilatatie is een vaak voorkomend probleem: tijdens een hittegolf gaan voordeuren uitzetten en kromtrekken in het deurkader. De voordeur raakt vervormd en vaak moet de schrijnwerker de deur zelfs vervangen. En dat is natuurlijk een nutteloze kost die liever vermeden wordt.

 

De R&D-afdeling van Harinck ging aan de slag om een oplossing te bedenken. Het resultaat: een vleugeloverdekkend systeem voor zowel aluminium als pvc, dat werkt met deurpanelen die niet op het binnenpaneel worden verlijmd maar gemonteerd worden via het magneetprincipe: Magnetude®. Dankzij Magnetude zet alleen de buitenzijde van de deur uit bij aanhoudende warmte. Het binnenpaneel trekt niet langer krom en de deur zal niet meer knellen.

 

Tijdswinst

Magnetude sluit niet enkel het dilatatieprobleem uit, de keuze voor dit vernieuwende systeem levert ook tijdswinst op. Het sandwichpaneel wordt op glasmaat gemonteerd, en de buitenplaat wordt via magnetisme geplaatst. De productie van een deur neemt amper zes minuten in beslag, in tegenstelling tot de 2,5 uur die nodig is voor de productie van een klassiek vleugeloverdekkend systeem. Bovendien kan de schrijnwerker kosten besparen, want hij hoeft niet langer op te draaien voor de productie van een nieuwe deur als gevolg van dilatatie.

De Magnetude®-deuren kunnen perfect gecombineerd worden met de nieuw reeks deurtrekkers. Deze zijn niet doorgaand bevestigd, wat er concreet op neerkomt dat de binnenzijde van uw deur een perfect egaal vlak is, dus zonder visueel storende elementen. Het lijkt misschien voor velen onopvallend, maar een mooie deur en een bijpassende deurknop bepaalt mee de sfeer en uitstraling van een woning.

GERELATEERDE DOSSIERS