Doorzoek volledige site
07 september 2020

Mathieu Gijbels breidt dienstverlening uit met Projectontwikkelingsbegeleiding

Illustratie | © Mathieu Gijbels

Bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen lanceert een volledig nieuwe dienst: Projectontwikkelingsbegeleiding, kortweg POB. Ondernemers die gronden of gebouwen willen ontwikkelen of herontwikkelen botsen vaak op de complexiteit van een projectontwikkeling, en op de investering in tijd om tot een succesvol project te komen. Die groep van ondernemers (of families) kan vanaf vandaag terecht bij een aparte afdeling met een gespecialiseerd en ervaren team. Mathieu Gijbels voegt daarmee een nieuwe en unieke dienst toe aan haar pakket bouwkundige diensten.  

“Het is helemaal ok als een klant niet weet wat POB betekent” zegt Griet Keersmaekers. “POB bestaat in de vorm zoals wij het aanbieden immers nog niet. De naam heeft ook een groot voordeel. Zodra we een contact melden dat POB wel eens de oplossing zou kunnen zijn voor een uitdaging, krijgen we steeds de kans om Projectontwikkelingsbegeleiding te duiden.”  

POB is ontstaan door de vraag uit de markt. Klanten die verschillende keren met Mathieu Gijbels gebouwd hebben zochten geregeld naar een optimalisering van het gebruik van hun gronden of gebouwen. Als we hun vervolgens uitlegden welke stappen een project doorloopt vooraleer het kan gerealiseerd worden én rendabel is, zakte bij de meesten de moed in de schoenen” vervolgt Keersmaekers.  “Dat is jammer want zo bleef het ontwikkel potentieel van gronden en gebouwen vaak onderbenut”. “Op die vragen hebben we nu een volledig uitgewerkt antwoord.”

 

Wat doet POB?

De afdeling POB focust op duurzaam ruimtegebruik en gaat op zoek naar de return on investment. Samen met de klant, een architect en/of vastgoedmakelaar wordt er op een professionele manier gekeken naar de ontwikkelingsmogelijkheden. Het team geeft niet enkel advies op bouwkundig en ruimtelijk gebied, maar onderzoekt ook de haalbaarheid van het project, adviseert op juridisch en fiscaal vlak en begeleidt de realisatieEen volledige ontzorging van een ontwikkeling door ervaren specialisten, en toch blijf je als klant volledig aan het stuur zitten van je project.  

Om deze dienst aan te kunnen bieden is er de juiste kennis en jarenlange ervaring nodig. De nieuwe afdeling POB van Mathieu Gijbels start op onder leiding van twee Voordenkers die samen 35 jaar ervaring hebben.

Griet Keersmaekers, Development Manager Industrieel Vastgoed, initieert en begeleidt industriële vastgoedprojecten van A tot Z. Met twintig jaar ervaring in industrieel vastgoed is zij een vertrouwd gezicht in de vastgoedwereld. Griet begeleid ondernemers om hun project succesvol voor te bereiden, de bouwwerken op te volgen en indien gewenst te commercialiseren.

Christophe Van Hoof, Financieel Expert Industrieel Vastgoed, is raadgever in het financiële en fiscale maatwerk van een vastgoedproject. Dankzij zijn jarenlange toegepaste ervaring binnen de vastgoedactiviteiten van de Gijbels Group en met zijn kennis over vennootschapsstructuren, fiscaliteit en vastgoedfinanciering ontfermt hij zich over de financieel-juridische kant van de projecten