Doorzoek volledige site
08 september 2020 | LIESBETH VERHULST

'Fietsen door de bomen' van BuroLandschap i.s.m. BAS, Atelier Ensemble en De Gregorio & Partners maakt kans op Dezeen Award

Illustratie | Toerisme Limburg
Illustratie | Toerisme Limburg
Illustratie | Toerisme Limburg

De Britse architectuursite heeft maandag de shortlist bekendgemaakt van de Dezeen Awards 2020. Het project 'Fietsen door de bomen' van BuroLandschap i.s.m. BAS, Atelier Ensemble en De Gregorio & Partners is nog steeds in de running in de categorie 'Infrastructure Project'. Laat dit meteen een warme oproep zijn om te stemmen op dit Belgische project. De winnaars laat Dezeen dit jaar voor het eerst door het publiek bepalen. Stemmen kan vanaf 14 september op Dezeen

Op de shortlist voor de Dezeen Awards 2020 prijken 64 projecten in 12 verschillende categorieën. Vier Belgische projecten haalden de longlist: de brandweerkazerne in Wilrijk van het Nederlandse Happel Cornelisse Verhoeven, Notaris Van Damme van Govaert & Vanhoutte Architects, de WOI- tentoonstellingsbunker in de Oostendse duinen van aNNo architecten en dus ook 'Fietsen door de bomen' in het Limburgse Hechtel-Eksel, het enige project dat doorstootte naar de shortlist. 

Het Limburgse fietsroutenetwerk werd in 2019 naar een nog hoger niveau getild. Letterlijk en figuurlijk. Na 'Fietsen door het Water' – in Bokrijk - opende Toerisme Limburg 'Fietsen door de Bomen', een gloednieuwe fiets- en wandelbeleving op 10 meter hoogte door de kruinen van de bomen in Bosland. Fietsers rijden 700 meter lang over een fietsbrug – een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 m – die geleidelijk stijgt (3 tot 4 %) tot 10 m hoogte, om dan weer te dalen met dezelfde hellingsgraad. Zo krijgen fietsers en wandelaars een sensationele 360°-beleving. 


Stem op jouw favoriet

Dezeen laat dit jaar voor het eerst haar lezers stemmen. Vanaf 14 september kan je stemmen op jouw favoriete projecten. Het project met de meeste stemmen wint de award in die categorie.