Doorzoek volledige site
10 september 2020 | WOUTER POLSPOEL

Inwoners Diepenbeek kunnen sinds deze week gratis grondwater tappen op bouwwerf Matexi

Illustratie | Werfwater

De gemeente Diepenbeek, buurtontwikkelaar Matexi en Werfwater stellen sinds 7 september op een bouwwerf ter hoogte van de Paul Piperslaan gratis bemalingswater ter beschikking aan inwoners. Matexi is er net gestart met de realisatie van een nieuwe, duurzame buurt met 11 woningen, 5 vrije bouwgronden en 24 appartementen rond een groene parkzone van 3.000 m². Ook de gemeentediensten en plaatselijke landbouwers kunnen het grondwater hergebruiken. Bedoeling is dat er op die manier slechts een minimum aan bemalingswater in het riool wordt geloosd.

“Ons klimaat wordt droger en duurzaam waterbeheer wordt dan ook een noodzaak in België. Diepenbeek heeft een klimaatplan, met als onderdeel het nuttig hergebruik van grond- of regenwater”, vertelt burgemeester Rik Kriekels. “Dankzij dit pilootproject kunnen we een deel van ons klimlaatplan effectief realiseren.”

“We gingen graag in op dit samenwerkingsvoorstel", vult Schepen Hugo Leroux aan. "Naast de inwoners van Diepenbeek zal ook de groendienst het grondwater gebruiken."

Lees verder op circubuild.be