Doorzoek volledige site
10 september 2020

Kelly Hendriks (B-ILD) geeft lezing in C-mine

Illustratie | B-ILD

Kelly Hendriks van B-ILD geeft op 8 oktober een lezing over een aantal publieke opdrachten uit haar portfolio van de afgelopen 10 jaar, op uitnodiging van Architectuurwijzer. Deze architecte met Limburgse roots volgde haar opleiding in Sint-Lucas Gent en koos heel bewust voor uitwisselingen naar Eindhoven en Tokio. Ze koos er al even bewust voor om haar eigen bureau B-ILD in Brussel te vestigen. In 2019 is B-ILD erkend voor zijn verdienstelijke werk met een Jo Crepain Award voor beste opkomend architectuurbureau. Binnenkort is Kelly Hendriks ook te horen in een nieuwe architectura.be Podcast, waarin ze ingaat op het veranderende architectuurlandschap samen met Niklaas Deboutte van META architectuurbureau. Het jonge geweld tegenover de gevestigde waarde in onze nieuwe rubriek 'Groen en grijs'.

Bij elk project bekijkt B-ILD welk team ze kunnen samenstellen. Ze werken regelmatig samen met andere architectenbureau en ingenieurs uit binnen- en buitenland. Samen met de bureaus Util, Tech 3 en Ars Horti won B-ILD de wedstrijd om een school voor bijzondere educatie te bouwen in Tienen. Dit schoolproject was de eerste Open Oproep die ze wonnen. Sindsdien doen ze zo’n vier tot vijf wedstrijden per jaar. 

B-ILD gaat op zoek naar projecten met een maatschappelijke meerwaarde, zoals scholenbouw, polyvalente ruimtes en bijzondere jeugdzorg. De plannen zijn altijd geometrisch en aanpasbaar. Zo kan het multifunctionele gebouw Warot dat dit jaar in Winksele is opgeleverd, makkelijk iets anders worden.


Praktisch
Donderdag 8 oktober 2020, 20u15
C-mine Genk
Inkom 12 euro, 7 euro voor studenten
Reserveer je plaats via C-mine Genk