Doorzoek volledige site
16 september 2020

Nieuwe online textuurgenerator van Wienerberger

Illustratie | © Wienerberger

Benieuwd hoe uw toekomstige uitzicht van uw gevel, terras of oprit er zal uitzien? Doe de test en gebruik de vernieuwde textuurgenerator van Wienerberger om te ontdekken welke gevelstenen, kleiklinkers, formaten, metselverbanden, voegkleuren en voegdiktes ideaal zijn voor uw project.

Textuurgenerator gevelstenen

Een textuur genereren en downloaden kan in enkele eenvoudige stappen:

1. Kies uw gevelsteen.

Deze zijn alfabetisch geordend voor wie al precies weet van welke gevelsteen hij/zij een textuur wil creëren. Wie liever op kleur selecteert uit het Wienerberger-gevelstenengamma, kan gebruik maken van de handige kleurknoppen en 1 of meerdere kleurtinten aanduiden. De tool toont dan enkel nog gevelstenen binnen de geselecteerde kleurtinten.

Wie een stap verder wenst te gaan en diverse gevelstenen met mekaar wenst te combineren in een zogenaamde Brick-mix textuur, kan tot 4 verschillende stenen aanvinken. De slimme tool toont enkel gevelstenen die in de praktijk met mekaar combineerbaar zijn, dit op basis van formaat, porositeit en IW-klasse. Automatisch kent de tool een evenredige verdeling van de diverse gevelstenen toe aan de mix. Wenst u deze verdeling aan te passen, dan kan dit door het aanklikken van de button 'Mengverhouding aanpassen' en de percentages aan te passen. Let wel: het totale percentage van uw mix dient uiteraard 100% te bedragen.

Bent u niet helemaal tevreden met de random verdeling van de diverse stenen in de textuur, klik dan op het pijltje naast de knop "BRICK MIX" om de stenen in de textuur te “reshufflen”.

 

2. Kies het formaat van de gevelstenen.

3. Selecteer de voegdikte voor stoot- en lintvoeg (normaal 10/12 mm, gelijmd 6 mm of dun 3 mm).

Met de ‘sliders’ kun u de dikte van de voegen zelf bepalen. Kies uit diverse Seifert voegkleuren.

4. Kies uw metselverband.

De tool biedt enkel metselverbanden aan die realiseerbaar zijn met gekozen gevelsteen, formaat en voegdikte.

5. Tevreden over het resultaat? Klik dan op “Download”

Om de textuur te downloaden in PDF-formaat, klik op 'Download PDF'.

Om de textuur incl. Revit-data in uw mailbox te ontvangen, vraagt Wienerberger een paar gegevens in te vullen, de privacy voorwaarden te aanvaarden  en daarna op 'Download 3D-textuur/Revit' te klikken. Kort daarna ontvangt u het gevraagde.

Let wel: In het geval van een Brick-mix kan men geen Revit-data downloaden, maar ontvangt men wel de overeenkomstige 3D-textuur.

 

Textuurgenerator kleiklinkers

Een textuur genereren en downloaden kan in enkele eenvoudige stappen:

1. Kies uw kleiklinker

Deze zijn alfabetisch geordend voor wie al precies weet van welke kleiklinker hij/zij een textuur wil creëren. Wie liever op kleur selecteert uit het Wienerberger-kleiklinkergamma, kan gebruik maken van de handige kleurknoppen en 1 of meerdere kleurtinten aanduiden. De tool toont dan enkel nog kleiklinkers binnen de geselecteerde kleurtinten.

Wie een stap verder wenst te gaan en diverse kleiklinkers met mekaar wenst te combineren in een zogenaamde Paver-mix textuur, kan tot 4 verschillende stenen aanvinken. Onze slimme tool toont enkel kleiklinker die in de praktijk met mekaar combineerbaar zijn, dit op basis van formaat. Automatisch kent de tool een evenredige verdeling van de diverse kleiklinkers toe aan de mix. Wenst u deze verdeling aan te passen, dan kan dit door het aanklikken van de button 'Mengverhouding aanpassen' en de percentages aan te passen. Let wel: het totale percentage van uw mix dient uiteraard 100% te bedragen.

Bent u niet helemaal tevreden met de random verdeling van de diverse kleiklinkers in de textuur, klik dan op het pijltje om de kleiklinkers in de textuur te “reshufflen”.

 

2. Kies het formaat van de kleiklinkers.

3. Kies uw legverband.

De tool biedt enkel legverbanden aan die realiseerbaar zijn met de gekozen kleiklinker.

4. Tevreden over het resultaat? Klik dan op 'Download'

Om de textuur te downloaden in PDF-formaat, klik op 'Download PDF'.

Om de textuur incl. Revit-data in uw mailbox te ontvangen, vraagt Wienerberger u een paar gegevens in te vullen, de privacy voorwaarden te aanvaarden  en daarna op “Download 3D-textuur/Revit” te klikken. Kort daarna ontvangt u het gevraagde.

Let wel: In het geval van een Paver-mix kan men geen Revit-data downloaden, maar ontvangt men wel de overeenkomstige 3D-textuur.

GERELATEERDE DOSSIERS