Doorzoek volledige site
16 september 2020

Promenade voor Quartier Bleu: in de voetstappen van de interieurbezielers

Illustratie | © Vandebroek Interieur
Illustratie | © Vandebroek Interieur

Bij de meeste Limburgse hoofdstedenaren doet de naam Quartier Bleu zeker een belletje rinkelen. De reusachtige nieuwe woon- en winkelzone aan de Hasseltse kanaalkom draagt ook een stukje van de Vandebroek-ziel in zich. En iedereen kan ervan meegenieten.

15.000 m2 aan winkelgelegenheid, 3.000 m2 aan horecazaken en 461 woningen. De afgelopen jaren zagen de voorbijwandelende Hasselaren de Quartier Bleu steeds de hoogte in gaan.

Tijdens de eindfase van het project waren de interieurbezielers van Vandebroek Interieur aan zet. Niet meer in de hoogte, wel parallel met de waterboulevard grenzend aan de site. De opdracht: de horecaomgeving naast het water verrijken met een houten promenade en de aanpalende ruimte vlak naast de kanaalkom inrichten met gezellige verhoogde terrassen en zitbanken.

Die uitdaging vertaalde zich in de volgende realisaties:

  • 580 m2 aan promenade in jatoba (lichtbruin tropisch hardhout), 121 meter lang en 4,85 meter breed
  • Onderliggende basisconstructie in dezelfde houtsoort
  • Overkapping in metaal met geïntegreerde houten roosters om extra schaduw te creëren (in samenwerking met Heylen Metaalwerken)
  • Bloembakken bekleed met dezelfde houtsoort
  • Verhoogde terrassen (45 cm) met uitgefreesde zitbanken, eveneens in jatoba, opgebouwd rondom verschillende bomen
  • Uitneembare luiken in de terrassen zodat boomonderhoud mogelijk blijft
  • Voorzieningen met het oog op toekomstige verlichting en op gasaansluitingen voor terrasverwarming

 

De ziel

Met een oorspronkelijke deadline van een kleine maand slaagde Vandebroek Interieur erin om tijdig de werken op te starten en te finaliseren. Klaar om miljoenen mensen te ontvangen de komende jaren.

Naast het extra harde werk van de interieurbezielers ter plaatse kon Vandebroek Interieur ook dit keer weer terugvallen op een sterke coördinatie tussen alle betrokken partijen, met name met metaalverwerkingsbedrijf Heylen, voor wie Vandebroek Interieur als onderaannemer optrad. Zeker binnen een project van dergelijke grootte is een solide communicatie de sleutel tot succes.