Doorzoek volledige site
17 september 2020

Aangenaam akoestisch klimaat in nieuwe stadhuis Hasselt

Illustratie | © OWA
Illustratie | © OWA

Het stadhuis in Hasselt biedt ruimte aan ruim 500 medewerkers en alle Hasselaars die gemeentezaken willen regelen. Het indrukwekkende bouwwerk, met een volledig spiegelende gevel, reflecteert de openheid van de stad. Deze openheid vormde een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp en is ook terug te zien in de indeling van de grote open ontvangstruimte. Omdat het balieplein gecentreerd is in de open ontvangstruimte, vormde het creëren van een aangenaam akoestisch klimaat een serieuze uitdaging. Voor het plafond boven het balieplein werd daarom gekozen voor het naadloze designplafond OWAplan.

Dankzij de hoge absorptiewaarde absorbeert OWAplan niet alleen stemgeluiden, voetstappen en galmen, maar waarborgt het ook de privacy van de gesprekken die men aan de loketten voert. De bijzondere en verrassende vorm van het plafond is een perfect voorbeeld van de creatieve vrijheid die architecten hebben met OWAplan. Het plafondsysteem kent namelijk geen grenzen als het gaat om vormen, maten en flexibiliteit waardoor de mogelijkheden met OWAplan eindeloos zijn.

De plafondpanelen van OWAplan dragen daarnaast bij aan het verduurzamen van het stadhuis; de panelen zijn 100% recyclebaar binnen het gecertificeerde recyclingprogramma van OWA: OWA Green Circle. Zo worden de plafondpanelen aan het einde van hun lange levensduur volledig gerecycled en gebruikt als grondstof voor nieuwe plafondpanelen.

GERELATEERDE DOSSIERS