Doorzoek volledige site
21 september 2020

TSD-lift biedt grote vrijheidsgraden aan architecten

Illustratie | © Schindler

De TSD-lift van Schindler is al 15 jaar een zeer betrouwbare en esthetische oplossing voor architecten en ontwikkelaars, zowel in nieuwe als bestaande gebouwen. Met TSD wil Schindler een positief bijdrage leveren aan de hedendaagse architectuur.

Het TSD-concept geeft architecten grote vrijheidsgraden om een lift in te plannen in hun ontwerp. Ook op esthetisch vlak komt dit het gebouw ten goede, vooral bij complexe dakstrukturen.

Doordat je de ruimte effîcienter kan benutten is het vaak mogelijk om een extra stop te integreren. Zo haal je meer uit je project en verbeteren ontwikkelaars hun ROI.

Ook de onderhoudsomstandigheden van de Schindler-techniekers worden positief beinvloed. Ze krijgen tijdens hun onderhoudswerkzaamheden zelfs meer ruimte om te werken wat ergonomisch ook al een groot verschil is.

 

Vrije sta-hoogte

Elke lift moet in zijn uiterste posities, boven en onder in de liftschacht, voorzien zijn van een vrije ruimte ter voorkoming van verplettering van personen aanwezig op het kooidak of in de schachtput. voor onderhouds- of inspectiewerkzaamheden. Liften, voorzien van TSD, geven de garantie van een vrije sta-hoogte van 1,8 m, dit gecombineerd met een veiligheidsvolume, welke aanwezig is op het kooidak-platform.

Lees meer over TSD-liften op de website van Schindler.