Doorzoek volledige site
30 september 2020

CapaBac: het nieuwe wachtstuk voor dakrandprofielen van Caparol

Illustratie | © Caparol

Een dakrandprofiel is vandaag de dag nog steeds de meest voorkomende manier om de randen van platte daken af te werken. Maar wanneer je een gevel langs buiten isoleert met een ETICS-systeem, is er bij haaks aansluitende muren nood aan een wachtstuk dat je kan inbouwen om nadien een muurkap of dakrandprofiel in te laten aansluiten. Om op die vraag te antwoorden, voegt Caparol het CapaBac wachtstuk toe aan het Capatect-assortiment.

De productserie bestaat uit een aluminium gelast linker -en rechterdeel en een U -profiel als tussenstuk. Het U-profiel heeft een lengte van 1 meter en wordt op lengte ingekort waardoor het aan elke situatie kan aangepast worden.

In de moderne Belgische architectuur stuiten vakmannen vaak op situaties waarbij een dakopstand haaks aansluit op een hoger volume/gevelvlak. Vóór de lancering van het CapaBac wachtstuk zorgden zulke situaties ervoor dat de vakman zelf een oplossing moest bedenken om hier mee om te gaan. Die oplossingen, ook al waren ze soms creatief, vormden meestal een koudebrug of gaven aanleiding tot waterinfiltratie in het gevelisolatiesysteem.

De CapaBac -wachtstukken vervolledigen de systeemaccessoires van de Capatect-gevelisolatiesystemen, waardoor aansluitingen op een correcte en systeemtrouwe manier uitgevoerd kunnen worden. Het gebruik van vreemde onderdelen behoort voorgoed tot de verleden tijd.