Doorzoek volledige site
30 september 2020

REHAU opgenomen in lijst van de '50 leiders op het gebied van duurzaamheid en klimaat'

Illustratie | © REHAU

De circulaire economie, van productontwerp tot recycling, is geen utopie voor polymeerspecialist REHAU, maar een realiteit. Al decennia lang ontwikkelt het bedrijf duurzame benaderingen in de hele waardeketen en brengt deze in de praktijk. Deze inspanningen werden erkend door de opname van REHAU in de lijst van 50 leiders op het gebied van duurzame ontwikkeling en klimaat, een initiatief van het agentschap TBD Media Group in samenwerking met de Verenigde Naties.

Natuurlijke hulpbronnen zijn eindig, wat betekent dat bedrijven deze op verantwoorde en duurzame wijze moeten gebruiken. Het doel van deze campagne is om deze problematiek onder de aandacht te brengen en bedrijven een platform te bieden om hun betrokkenheid bij het internationale publiek te tonen. “Als familiebedrijf hanteert REHAU een langetermijnbenadering van haar verantwoordelijkheid jegens toekomstige generaties”, legt William Christensen, CEO van de REHAU Group, uit. “Een van de ‘50 Duurzaamheids- en klimaatleiders’ zijn, is een echte stimulans voor onze 20.000 medewerkers om te blijven streven naar meer duurzaamheid en klimaatbescherming Kortom, we willen het voortouw nemen in de circulaire economie. "

REHAU is van plan om tegen 2025 zijn recyclingpercentage binnen de groep te verhogen tot ruim 15% en tegelijkertijd de CO2-uitstoot met minstens 30% te verminderen. “Wij geloven in duurzaamheid als een filosofie die tot uiting komt in drie kernwaarden: vertrouwen, betrouwbaarheid en innovatie. We willen toekomstgerichte technologieën ontwikkelen om levens te verbeteren ”, stelt dr. Veit Wagner, lid van de Raad van Commissarissen van de REHAU Group. Het gebruik van gerecyclede materialen in plaats van nieuwe materialen bij de productie kan de CO2-uitstoot met wel 88% verminderen. Naast de resource-vriendelijke productie van duurzame polymeersysteemoplossingen, legt REHAU zich toe op de hoogwaardige verwerking en hergebruik van post-consumer en post-industriële afvalmaterialen. REHAU ontwikkelt en vervaardigt reeds hoogwaardige producten van gerecycleerde materialen in al haar activiteiten in de meubel-, bouw- en automobielindustrie.

Door in mei 2020 het UN Global Compact te ondertekenen, heeft de REHAU-groep duidelijk laten zien dat ze zich inzet voor verantwoord ondernemingsbestuur dat deel uitmaakt van duurzaamheid. "We werken constant samen met al onze divisies om onze duurzaamheidsstrategie te beoordelen en deze verder te ontwikkelen", zegt William Christensen.