Doorzoek volledige site
01 oktober 2020 | LIESBETH VERHULST

Natuursteenstrips voor elk bouwproject

Illustratie | Gevelco
Illustratie | Gevelco
Illustratie | Gevelco
Illustratie | Gevelco

Buiten- of binnenmuren in een nieuw jasje steken? De gevel van een houtskeletbouwwoning ecologisch afwerken? Dat kan eenvoudig én esthetisch met de natuursteenstrips van Gevelco. Dankzij hun lichte gewicht kunnen de steenstrips rechtstreeks op het oppervlak worden gelijmd. “Ze komen in talrijke maten en kleuren, wat ze uitermate geschikt maakt voor elk bouwproject”, aldus Joris Droshout, zaakvoerder van Gevelco, verdeler van het uitgebreide gamma van Rastone in België en Nederland.

De Limburgse firma Gevelco is sinds jaar en dag gespecialiseerd in gevelrenovatie en wil zich meer gaan positioneren als verkoopcenter van decoratieve natuursteenstrips . Gevelco is sinds geruime tijd de officiële verdeler van de natuursteenstrips van de Italiaanse fabrikant Rastone in België en Nederland. “Rastone beschikt over een uitgebreid gamma gereconstrueerde steenstrips”, vertelt Joris Droshout. “Met behulp van mallen genomen van echte natuursteen, reproduceert Rastone de mooiste exemplaren uit de natuur, in een brede waaier aan vormen en kleuren.”

Natuursteenstrips zijn uitermate milieuvriendelijk. Ze worden vervaardigd van portlandcement en zijn gekleurd met oxide mineralen. De verschillende vormen en texturen ontstaan door een uniek manueel proces. In tegenstelling tot echte natuursteen zijn steenstrips licht in gewicht wat heel wat mogelijkheden biedt naar renovatie en isolatie toe. 
 

Keuzevrijheid

Bij Gevelco kan je terecht voor twee types van natuursteenstrips. Enerzijds zijn er de losse stenen in uiteenlopende vormen en kleuren. Deze worden gevoegd of koud op elkaar gezet. Anderzijds zijn er de Stone Panels, die zijn samengesteld uit verschillende reepjes natuursteen. Deze worden volgens een natuurlijk patroon op een net gelijmd. De panelen zijn 60 op 15 centimeter groot. Ze hebben een dikte tussen 2 en 5 centimeter. Elk paneel heeft een zogenaamde Z-vorm. Daardoor kunnen de panelen naadloos aan elkaar worden bevestigd. Gevelco levert ook de gepaste hoekstukken en de juiste bevestigingsmaterialen. Kortom, elke muur kan je bekleden op de manier die jij wenst.

Vakkundig advies krijg je er gratis bovenop. “Wij zoeken samen met de architect naar de juiste steen, zoeken mee naar een deskundige plaatser, leveren de strips aan en zorgen ervoor dat de plaatser precies weet hoe hij te werk moet gaan”, aldus Joris Droshout.
 

Stijgende vraag

Gevelco heeft al tal van referenties met natuursteenstrips, vooral in de particuliere woningbouw. Recent voegde Gevelco ook het wellnesscenter Perfect Sens in Kampenhout toe aan haar palmares, waar ruim 200 vierkante meter aan natuursteenstrips de gevels, sauna’s, open haarden,… sieren. “Natuursteenstrips zijn een mooi decoratief element en creëren een warme sfeer. De laatste jaren zien we de vraag opnieuw stijgen, ook bijvoorbeeld in de industriebouw waar onze steenstrips een mooie afwisseling vormen voor de klassieke betonnen wanden en sandwichpanelen. Als je bedenkt dat natuursteenstrips ook economisch interessant zijn, is de keuze snel gemaakt”, besluit Joris Droshout.

GERELATEERDE DOSSIERS