Doorzoek volledige site
01 oktober 2020

SOPREMA inspireert architecten met praktische totaaloplossingen in virtuele 3D-stad Sopracity

Om architecten tijdens hun ontwerpproces nog beter te faciliteren, lanceert SOPREMA Sopracity. In deze virtuele 3D-stad kan je overzichtelijk inspiratie opdoen voor bouwplannen en zie je praktisch haalbare én bewezen oplossingen voor specifieke noden. Je vliegt als het ware door de stad en maakt kennis met de totaaloplossingen voor de volledige bouwschil. Vervolgens verzamel je met één klik de noodzakelijke technische info.

Als architect dien je extra aandacht te besteden aan een flexibele indeling van ruimtes, de akoestiek, natuurlijke lichtinval én een gezond binnenklimaat. Maar ook toegankelijkheid, onderhoudsvriendelijkheid, veiligheid en ecologie zijn van tel. Veel vereisten waarmee je als ontwerper rekening moet houden. Sopracity biedt daarom op virtuele wijze inspiratie met praktisch haalbare en uitgebreid gedocumenteerde systeemoplossingen. 

Vanuit droneperspectief verken je de stad met een 360°-view. Verschillende gebouwtypes tonen toegepaste waterdichtings- en isolatiesystemen. Zo maak je als voorschrijver ook op overschouwbare wijze kennis met speciaal ontwikkelde premium systemen voor vloeren, gevels, muren, wanden en funderingsmuren. Je ziet meteen welke materialen compatibel zijn en een optimale oplossing vormen voor jouw specifieke projectnoden binnen de huidige regelgeving.

Gevonden wat je zocht? Bewaar het systeem als favoriet en download alle documentatie in één klik. Leuk weetje: de stad werd ontwikkeld in WebGL, de open standaard die ook gebruikt wordt voor het wereldberoemde online computerspel Fortnite.

 

Toegepaste systeemoplossingen

Momenteel staan er tien verschillende gebouwen in de stad: virtuele replica’s van het hoofdkantoor en opleidingscentrum van SOPREMA, een kantoor, opslagplaats, appartement, privéwoning , winkelcentrum, ziekenhuis, woonzorgcentrum, school en ecohuis. Elk gebouw is een voorbeeld van een segment waarin SOPREMA-systemen een oplossing kunnen bieden. Zo ontdek je waterdichtings- en isolatieoplossingen toegepast in groendaken, hellende en platte daken, maar ook in parkings, (dak)terrassen, galerijen en balkons. 

Heb je tijdens je trip in Sopracity een systeem ontdekt dat je interessant vindt? Met slechts één klik bewaar je het in je favorietenlijst of download je informatie zoals BIM-objecten, productfiches en bestekteksten. In de prestatiecertificaten lees je meer over de brandklasse van elk materiaal.

 

Een stad die groeit

Met Sopracity wil SOPREMA een weergave tonen van een gemiddelde stad uit de echte wereld. Maar er is meer. De virtuele stad groeit. Op termijn zullen er nog meer exemplarische gebouwen er hun plek vinden. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om als architect een ontwerp in te zenden via BIM-files zodat jouw project ook een plaats krijgt in Sopracity.

 

Bezoek Sopracity

Zin in een informatieve citytrip? Surf dan naar sopracity.be. Je bezoekt de stad best in de Chrome-browser. Nadat je een login aangemaakt hebt, kan je de stad bezoeken. Er is ook een gratis Sopracity-app beschikbaar in de App Store (voor iPhone) en in de Play Store (voor Android). Op deze manier kan je de stad in Augmented Reality laten verschijnen, van een extra dimensie gesproken.