Doorzoek volledige site
05 oktober 2020 | MICHEL CHARLIER

CUPA PIZARRAS presenteert COLORS, het nieuwste CUPACLAD-designconcept dat de leistenen gevel in de kijker zet.

Illustratie | Cupa Pizzaras
Illustratie | Cupa Pizzaras
Illustratie | Cupa Pizzaras
Illustratie | Cupa Pizzaras

Zijn blauwachtige tint geeft hem een zekere discretie. Zowel in de stad als op het platteland gaat leisteen op in het landschap. Leisteen is een natuurlijk, levendig materiaal dat een aantrekkelijk alternatief wordt voor bouwers die op zoek zijn naar een modulair product dat traditie, milieu en moderniteit met elkaar verbindt. CUPA PIZARRAS, wereldleider op het gebied van natuurlijke leisteen, innoveert dankzij CUPACLAD Design, haar ontwerpbureau dat zich toelegt op onderzoek en innovatie. Het doel: het bedenken en ontwikkelen van verbazingwekkende geventileerde gevelconcepten. Vandaag presenteert CUPA PIZARRAS COLORS, de 8e creatie van CUPACLAD.

CUPACLAD DESIGN, een ontwerpbureau dat de creativiteit van architecten aanwakkert

Sinds 2016 en de oprichting van CUPACLAD Design, confronteert CUPA PIZARRAS haar ontwerpers en ingenieurs met de visie op het verticaal gebruik van leisteen. Leisteen is een materiaal dat door architecten zeer gewaardeerd wordt. Dankzij het duurzame karakter maakt leisteen deel uit van een verantwoorde architectuur. Het lichtspel dat de steen veroorzaakt sublimeert gebouwen. Om dit potentieel ten volle te benutten, ontwikkelt het ontwerpbureau nieuwe formaten om de architectuur van morgen te dienen. Tot nu toe zijn er 8 nieuwe concepten bedacht die spelen op de diversiteit aan vormen en texturen.

 

KLEUREN: Leisteen wordt geaccentueerd met een vleugje kleur

COLORS creëert een volledig gladde gevel dankzij een systeem van naast elkaar geplaatste leien. Het systeem van bevestiging op verticale metalen rails moedigt heel wat combinaties aan: regelmatige samenstellingen maar ook horizontale en verticale leisteenlegeringen, geometrische vormen en gevarieerde krachtlijnen. Elke leisteen wordt ingekaderd met 4 gekleurde schroeven - effen, met verloop, meerkleurig...- die de aandacht trekken en de gevel accentueren door te spelen op het opvallende contrast met de zwarte of blauwachtige kleur van de leisteen.

Deze kleuren schroeven kunnen in beperkte series worden geproduceerd om te voldoen aan de behoeften van de architect. Voor een snelle en eenvoudige installatie biedt CUPA PIZARRAS een selectie van "Special Façade" leisteen die met de juiste perforaties wordt geleverd.

CUPACLAD Design COLORS is een speels concept dat zich aanpast aan de verbeelding van architecten, vooral bij kleine en middelgrote oppervlakken. Een mooi alternatief voor steen, hout en riet, traditioneel gebruikt in gevels.

GERELATEERDE DOSSIERS