Doorzoek volledige site
17 april 2013 | JAN DANEELS

DOX acoustics combineert Italiaans design met duurzaamheid op A@W

DOX acoustics heeft een nieuw akoestisch paneel ontwikkeld dat in primeur wordt voorgesteld op A@W Kortrijk. Het Mitesco-systeem werd ontworpen door Italiaanse designer Michele De Lucchi, winnaar van de Grandesign Etico Award 2012, en bestaat uit 100% gerecycleerde en herbruikbare materialen.
DOX acoustics heeft een nieuw akoestisch paneel ontwikkeld dat in primeur wordt voorgesteld op ARCHITECT@WORK Kortrijk. Het Mitesco-systeem werd ontworpen door Italiaanse designer Michele De Lucchi, winnaar van de Grandesign Etico Award 2012, en bestaat uit 100% gerecycleerde en herbruikbare materialen.
Het nieuwe paneel is tweezijdig met textiel bekleed en zorgt dankzij een gevarieerde densiteit voor een optimale akoestiek. De bekleding zorgt er immers voor dat geluid op verschillende frequenties wordt geabsorbeerd. De buitenkant is zacht en heeft een rustgevend uiterlijk, terwijl het paneel op zich robuust en slijtvast is.
In het paneel ontbreken verder kaders en naden en de karakteristieken van het gebruikte materiaal zorgen ervoor dat de panelen in erg uiteenlopende omgevingen en interieurs kunnen worden geïntegreerd. Bovendien kan het Mitesco-systeem worden bevestigd aan wanden, plafonds en kabels, zowel met magneten als met behulp van steunvoeten.
Het Italiaanse design is een nieuw, flexibel en betaalbaar akoestisch systeem met gevarieerde toepassings- en montagemogelijkheden die voldoen aan de verschillende akoestische, esthetische en architecturale eisen die klanten vandaag vragen.

Ontdek Mitesco op Architect@Work Kortijk, stand 93 of kijk op www.doxacoustics.be voor meer informatie.