Doorzoek volledige site
10 december 2009

Grontmij pakt in Kopenhagen uit met Cegeka Hasselt en Middenvijver

De Bright Green Expo is het grootste evenement dat parallel met de internationale klimaatconferentie COP15 in Kopenhagen plaatsvindt. Op 12 en 13 december is Grontmij met een bijzondere klimaatstand aanwezig op de Bright Green Expo. Bezoekers zullen via een multimediaal parcours enkele duurzame Grontmij projecten ontdekken.

De Bright Green Expo is het grootste evenement dat parallel met de internationale klimaatconferentie COP15 in Kopenhagen plaatsvindt. Op 12 en 13 december is Grontmij met een bijzondere klimaatstand aanwezig op de Bright Green Expo. Bezoekers zullen via een multimediaal parcours enkele duurzame Grontmij projecten ontdekken.

Klimaattop

Van 7 tot 18 december 2009 vindt, op initiatief van de Verenigde Naties, in Kopenhagen de beslissende klimaatconferentie plaats. Deze klimaattop beslist over de uiteindelijke inhoud van het nieuwe internationale klimaatverdrag, dat het Kyoto-protocol dient te vervangen. Het nieuwe verdrag treedt in 2012 in werking en bevat concrete te bereiken doelen voor 2020.

Beursstand focust op water

De Grontmij stand op de Bright Green Expo is gefocust op water.  Bezoekers zullen geconfronteerd worden met water, smeltend ijs en immense watergerelateerde beelden. De blikvanger is het beeld van een reusachtige ijsberg die de titel van de stand kracht bijzet: ‘Oceans of bold solutions for a blue planet’.

Belgische projecten in de spots

    


Tussen de internationale case studies vinden we twee Belgische inzendingen terug: Twee Torens en Middenvijver. Twee Torens is een innovatief en duurzaam bouwproject van 50 5 Holistic Architecture in Hasselt, een gezamenlijk project voor Cegeka en het Limburgse provinciebestuur. Met behulp van ondermeer betonkernactivering en warmtepompen zullen deze nieuwe kantoorgebouwen tot 4 keer minder energie gebruiken. Middenvijver vormt samen met Bruchtse Weel en Sint-Annabos een groene long op de Antwerpse linkeroever. Het voormalige landschap van opgespoten zandgrond is nu ingericht als natuur- en recreatiegebied met waterlopen, getijdengebied en bos.   

    www.Securingwater.com

 

Aansluitend op zijn deelname aan Bright Green lanceert Grontmij de campagnesite www.securingwater.com. Securingwater.com behandelt de waterproblematiek en brengt duurzaam watermanagement op de voorgrond.  De website bevat een uitgebreide collectie watergerelateerde links en presenteert de Grontmij knowhow aan de hand van verschillende duurzame projecten. Ook na Bright Green zal securingwater.com als kenniscentrum behouden blijven.