Doorzoek volledige site
27 mei 2013 | KEVIN MOENS

Grontmij opent nieuw kantoor in Brussel

Het advies- en ingenieursbureau Grontmij opent op 27 mei zijn nieuw Brussels kantoor aan de Arenbergstraat 13, vlakbij het Centraal Station. Deze verhuis naar een locatie op korte wandelafstand van het Centraal Station past in de Grontmij strategie om haar kantoren maximaal bereikbaar te maken via het openbaar vervoer.
Het advies- en ingenieursbureau Grontmij opent op 27 mei zijn nieuw Brussels kantoor aan de Arenbergstraat 13, vlakbij het Centraal Station. Deze verhuis naar een locatie op korte wandelafstand van het Centraal Station past in de Grontmij strategie om haar kantoren maximaal bereikbaar te maken via het openbaar vervoer.
Erwin Malcorps, gedelegeerd bestuurder Grontmij Belgium, verklaart: “Voor een Europese organisatie als Grontmij is het belangrijk om een aanwezigheid te hebben in het hart van Europa. Door onze nieuwe locatie staan we ook dichter bij onze Brusselse klanten en projecten. Deze centrale locatie zal bij onze ontwerpers en projectleiders tot een beter begrip leiden van de complexiteit van een stedelijke omgeving waar met vele actoren moet rekening gehouden worden.”


Horta

Het nieuw Brussels kantoor van Grontmij scoort volgens Malcorps goed op alle doorslaggevende factoren: bereikbaarheid via het openbaar vervoer, commerciële ligging, modern comfort en voorzieningen en duurzaamheid. Het is bovendien een Horta-gebouw met een rijk verleden: het voormalig warenhuis Wolfers. In 1909 vroegen de gebroeders Wolfers, edelsmeden en juweliers, aan Victor Horta om hun nieuwe winkel te tekenen. De architect voorzag een groot geheel, met onder andere de edelsmeedateliers en verdiepingen met kantoren en winkels.


Duurzame mobiliteit

Deze verhuis naar een locatie op korte wandelafstand van het Centraal Station past in de Grontmijstrategie om haar kantoren maximaal bereikbaar te maken via het openbaar vervoer. Een vlotte transfer tussen verschillende transportmodi is volgens het bureau misschien wel de belangrijkste stimulans voor een duurzamer vervoer van personen.