Doorzoek volledige site
26 mei 2013 | KEVIN MOENS

Vlaamse Renovatiedag helpt verbouwers op weg met ‘Renoveren is informeren’

Meer dan 30.000 geïnteresseerden bezochten 92 gerealiseerde projecten tijdens de 15de editie van de Vlaamse Renovatiedag. De Vlaamse Renovatiedag organiseert in juni nog drie infosessies onder de noemer ‘Renoveren is Informeren’ om toekomstige-verbouwers nog beter op weg te helpen.
Meer dan 30.000 geïnteresseerden bezochten 92 gerealiseerde projecten tijdens de 15de editie van de Vlaamse Renovatiedag. De Vlaamse Renovatiedag organiseert in juni nog drie infosessies onder de noemer ‘Renoveren is Informeren’ om toekomstige-verbouwers nog beter op weg te helpen. De Vlaamse Renovatiedag is een initiatief van NAV, de Vlaamse architectenorganisatie en 'Ik ga Bouwen & Renoveren'Sfeerbeeld van de Renovatiedag


Renoveren is informeren

De Vlaamse Renovatiedag zet in juni nog infosessies ‘Renoveren is Informeren’ op het getouw. In chronologische volgorde wordt het hele verbouwproces er toegelicht, van de aankoop tot de oplevering van een woning. De sessies mikken op bezoekers van de Renovatiedag wiens honger naar informatie nog niet gestild is, of kandidaat-verbouwers die de Renovatiedag gemist hebben. Na de grote belangstelling voor deze sessies vorig jaar, zijn er dit jaar drie sessies in plaats van twee: op dinsdag 4 juni in Gent, op donderdag 6 juni in Antwerpen en op donderdag 13 juni in Leuven
Groeiende renovatiemarkt

Wie verbouwplannen koestert, zakte afgelopen zondag massaal af naar een of meerdere projecten van de 15de editie van de Vlaamse Renovatiedag. Nieuwsgierige toekomstige verbouwers kregen op de 92 gerealiseerde projecten ruim de kans om een gesprek aan te knopen met de architect en de bouwheer. Het aantal bezoeken is opgelopen tot meer dan 30.000. Dat zijn 2.000 bezoekers meer dan vorig jaar, wat volgens de organisatoren een weerspiegeling is van de groeiende renovatiemarkt in Vlaanderen.


Energiezuinig verbouwen

Tijdens de Renovatiedag is gebleken dat steeds meer kandidaat- verbouwers rekening houden met de stijgende energieprijzen. De aanwezige architecten kregen immers veel vragen over de mogelijkheden om energiezuinig te verbouwen. Het isoleren van het dak, plaatsen van hoogrendementsbeglazing en het isoleren van de bestaande muren staan vaak bovenaan het verlanglijstje van de toekomstige bouwheren. Daarnaast blijven toekomstige bouwheren de architect zien als dé sleutelfiguur voor het realiseren van een prettige woonomgeving.