Doorzoek volledige site
29 mei 2013 | KEVIN MOENS

PCP, Gino Debruyne, Belisia en VK sprekers op seminarie zorgsector op ContRactbeurs

Op 5 en 6 juni vindt in Tour & Taxis de Contract-beurs plaats, het B2B-evenement voor projectinrichting. Architectura zal op 5 juni een seminarie organiseren rond interieurinrichting in de zorgsector waarbij 4 cases toegelicht zullen worden van niet-alledaagse inrichtingen in een zorginstelling. Achteraf geeft Stefan Behnisch een lezing op uitnodiging van Rolf Benz.
  Op 5 en 6 juni vindt in Tour & Taxis de Contract-beurs plaats, het B2B-evenement voor projectinrichting. Architectura zal op 5 juni een seminarie organiseren rond interieurinrichting in de zorgsector waarbij 4 cases toegelicht zullen worden van niet-alledaagse inrichtingen in een zorginstelling.


Interieur OCMW MolTotaalconcept

ContRact richt zich tot project- en totaalinrichters, interieurarchitecten en architecten, projectontwikkelaars, studiebureaus, kantoorinrichters, facility managers, en alle voorschrijvers actief in de sectoren hospitality en horeca, healthcare, office & corporate, privé en publieke gebouwen, die op zoek zijn naar de beste assortimenten in projectmeubilair en interieurdecoratie.

ContRact brengt vraag en aanbod van de projectmarkt samen in een totaalconcept. De organisatie en de setting zijn berekend op efficiënt zakendoen en networking in een aangename sfeer in de gerenoveerde sheds van Tour&Taxis in hartje Brussel.

Zij die zich online registreren, krijgen gratis toegang en gratis parking. Er zal eveneens gratis catering zijn.


‘Interieurinrichting in de zorg, het kan ook anders’

Op 5 juni om 15.00u zal Architectura een lezingenreeks en een panelgesprek rond interieurinrichting in de zorgsector in goede banen leiden. Enkele (interieur)architecten komen een concrete case toelichten die een nieuw licht werpt op de inrichting van interieurs in de zorgsector.

· Gino Debruyne (Ontwerpbureau Gino Debruyne): Tehuis voor meervoudig gehandicapten 'UNIE-K' in Sint-Michiels Brugge.
· Ivan Missine (VK Studio): ORSI, Europees trainingscentrum voor robotchirurgie in Melle
· Peter Cornoedus (PCP ARCHITECTS): De Vierde Wand in Genk
· Hilde Castro (Belisia): OCMW Mol

Aansluitend volgt een panelgesprek met deze sprekers.

Nadien geeft de Duitse architect Stefan Behnisch een lezing die gekoppeld wordt aan een seminarie van JOI-Design Team uit Hamburg.

Overige seminaries

Op dezelfde dag vindt ook nog een design seminarie rond ‘de stoel’ plaats, dat georganiseerd wordt door The Italian Chair District (Asdi Sedia) en de Chamber of Commerce of Udine.

Op 6 juni zal Guy Dittrich (UK Managing Director for Design Hotels™, journalist Wallpaper, lecturer HI Design Emea, Sleep Event London) een interview afnemen van Inge Moore (HBA Design London – Hirsch Bedner Associates) Zij zullen dieper ingaan op het thema ‘The Challenge for Hospitality Design in Today's World’. Zo zal het onder meer gaan over het verschil tussen de residentiële en de hospitality sector.