Doorzoek volledige site
14 oktober 2020 | MICHEL CHARLIER

Knauf lanceert voorgemengd dunpleister dat extra flexibiliteit biedt op grote werven

Illustratie | Benoît Mahaux
Illustratie | Knauf
Illustratie | Benoît Mahaux

Nog deze maand brengt Knauf het multifunctioneel pleister Silko 36 uit. Vullen, voorbereiden of afwerken, professionals kunnen steevast rekenen op een constante kwaliteit én extra flexibiliteit. Zo krijgen grote werven speelruimte in hun planning doordat één dunne laag volstaat voor een glad resultaat. Andere troeven zijn de ingekorte droogtijd en de gegarandeerde luchtdichtheid vanaf 4 mm dikte.

Met Silko 36 brengt Knauf een gipspleister uit om machinaal in één laag aan te brengen in een dikte van 3 tot 6 mm – op alle ruwe, absorberende en vlakke minerale ondergronden. Daardoor kan je sneller dan ooit binnenmuren en plafonds bezetten: één product op de werf klaart de klus.

Het toepassingsgebied is erg breed: van alle types ondergronden (kalkzandsteen, cellenbeton, beton en gipsblokken) tot alle types gebouwen (zowel residenties en woonwijken als extra hoge woon- en kantoorgebouwen). Het resultaat is steevast een witte afwerking, zo glad als gips.

 

Knauf Unispray

Silko 36 gebruik je altijd in combinatie met de primer Knauf Unispray. Het gipspleister laat zich met de spuitmachine (type PFT G4X) vlot en licht verwerken tot een standvastige consistentie en kwaliteit. Tel daarbij nog een extra korte droogtijd (dunlagig), gelijkmatige harding en uitzonderlijk hoog verwerkingsrendement. Als nieuwe generatie dunpleisters is Silko 36 ook milieuvriendelijk (IBR-certificaat afgeleverd door het Biologisch instituut in Rosenheim Duitsland). Het product wordt verpakt in vochtwerende zakken (tot 8 maanden constant in kwaliteit).