Doorzoek volledige site
15 oktober 2020

Xinnix introduceert X3 pivotdeur

Illustratie | © Xinnix
Illustratie | © Xinnix
Illustratie | © Xinnix
Illustratie | © Xinnix

Xinnix Door Systems heeft zijn tientallen jaren aan marktkennis in deurbeslag en ervaring in plaatsing van deuren, ingezet voor de ontwikkeling van een nieuw product: de X3 pivotdeur. Deze combineert installatiegemak met hoogstaande kwaliteit. Na de succesvolle introductie van de X1 en X2 serie voor draaideuren en de X5 serie voor schuifdeuren biedt de jonge Belgische fabrikant nu een oplossing voor pivotdeuren.

De nieuwe serie X3 heeft een zelfsluitende pivot die onderaan het deurblad onzichtbaar wordt ingebouwd. Deuren worden voor het gebruiksgemak automatisch vastgezet op +90° en -90°.

 

Uniform esthetisch beeld

De grote innovatie zit in het Xinnixframe dat de bouwtechnische fouten wegwerkt en een uniform esthetisch beeld aan de woning bezorgt.

Dit Xinnixframe zorgt ervoor dat de spelingen evenwijdig over de gehele deurhoogte 5 mm blijven en dat de ‘fouten’ in de muren weggewerkt worden. Al te veel klassieke pivotdeuren staan onderaan tegen de muur en naarmate de deur hoger wordt, des te groter wordt de speling tussen muur en deur. Bij een X3 blijft de speling rondom het deurblad gelijkmatig 5 mm.

Nét omdat gemetste muren alleen maar recht lijken te zijn, zien we dat pivotdeuren meestal in het midden van een muur worden geplaatst zodat men voor zichzelf wat marge creëert om de muurverschillen te maskeren.

De X3 kan niet alleen centraal in de muurdikte maar deze kan bovendien perfect in lijn met een bestaande muur geplaatst worden.

Dankzij het universeel X3 systeem kan u nog op de werf de positie van de deur en de draairichting beslissen. 

 

Gemetse muren

Zelfs in gemetste muren waar de openingen met linteel steevast voor problemen zorgen voor het bevestigen van de bovenpivot, is de X3 een oplossing.

De bovenpivot zit reeds voorgemonteerd in het X3 frame waardoor boren in het gewapend beton overbodig wordt.

Ook een slot met vergrendeling kan men eenvoudigweg nog inwerken zonder dat men muren moet inkappen.

GERELATEERDE DOSSIERS