Doorzoek volledige site
15 oktober 2020

Stem op jouw favoriete bouwman en bouwvrouw van het jaar

De tijdschriften Bouwkroniek en La Chronique blazen dit jaar respectievelijk 100 en 75  kaarsjes uit. Voor deze speciale gelegenheid willen ze eerbetoon brengen aan de bouwsector met de eerste editie van de Belgian Construction Awards. De organisatie wil ook het werk van bijzondere mannen en vrouwen in de schijnwerpers zetten. Zo gaan de prijzen ‘Bouwman’ en ‘Bouwvrouw van het jaar’ naar de man en vrouw die zich in 2020 heeft weten te onderscheiden en die de bouwsector positief in beeld heeft gebracht. De zes laureaten zijn geselecteerd door de mediajury en je kan hier stemmen op jouw favoriet tot 27 november. 

Het belonen van de pioniers uit de sector; met andere woorden de meest innovatieve en geavanceerde projecten, bedrijven en mensen:  dat is de essentie van deze eerste editie van de Belgian Construction Awards. De #BCA20 wil de nadruk leggen op één van de fundamentele waarden van de bouwsector: het innovatievermogen. En omdat de industrie zich bewust is van de rol die hij moet spelen bij het behoud van onze planeet, stelt hij deze innovatie ten dienste van het milieu. Maar dit zou niet mogelijk zijn zonder de tussenkomst van mannen en vrouwen die hierbij een leidende rol op zich nemen en de sector in staat om op een progressieve manier te evolueren.
 

Innovatie vereist moed en dat verdient een beloning

De ceremonie van de Belgian Construction Awards wil de bouwsector in de bloemetjes zetten en de meest gedurfde en innovatieve bedrijven in de schijnwerpers zetten. Omwille van het succes van de BIM Awards en het belang van BIM voor de sector, zullen rond dit thema 3 prijzen worden uitgereikt (‘BIM Award – Industrial, Tertiary and Residential Projects’; ‘BIM Award – Public Projects’; ‘BIM Award – Infrastructure Projects’). Daarnaast belonen de ‘Climate Proof Award’ en de ‘Innovation Award’ respectievelijk het project dat een belangrijke bijdrage levert aan de strijd tegen de klimaatverandering en het project dat zich onderscheidt door zijn innovatieve karakter. 

 

Samen bouwen aan vandaag en de dag van morgen

Voor deze eerste editie van de Belgian Construction Awards, wenst de organisatie het werk van bijzondere mannen en vrouwen in de schijnwerpers zetten. Zo gaan de prijzen ‘Bouwman’ en ‘Bouwvrouw van het jaar’ naar de man en vrouw die zich in 2020 heeft weten te onderscheiden en die de bouwsector positief in beeld heeft gebracht. Dit kan een CEO van een bedrijf zijn, maar ook een minister, ambachtsman of kunstenaar. De drie genomineerden zijn door de onderstaande mediajury gekozen :

  • Filip Van der Linden (Bouwkroniek / La Chronique)
  • Jo Kusseneers (Bouwunie)
  • Filip Coveliers (Confederatie Bouw)
  • Tommy Browaeys (Trends-Tendances)
  • Lieven van den Bogaerd (BReal)
  • Rik Neven (architectura.be/circubuild)


De Bouwman en Bouwvrouw van het jaar wordt verkozen worden door het publiek via een online stemsysteem, vanaf vandaag 15 oktober tot en met 27 november. Stemmen kan op deze website.

 

And the nominees are...

Bouwvrouw van het Jaar:
Charlotte Fleerackers, zaakvoerder Stabco Foundations
Estel Meyhui, CEO Artes Group
Vicky Dethier, co-gedelegeerd bestuurder Bouwbedrijf Dethier nv

Bouwman van het Jaar:
Joeri Beneens, CEO en zaakvoerder bij Beneens bouw en interieur
Thibaut Mahieu, Project Manager bij BPC
Nicolas Bearelle, stichter en executive chairman,  Re-Vive NV