Doorzoek volledige site
21 oktober 2020 | NIELS ROUVROIS

Podcast: In gesprek met Vincent Van Den Broecke en Elleke Heyvaert (Blanco Architecten)

Een architect die voor zijn mening uitkomt. Dat is het minst wat je kan zeggen van Vincent Van Den Broecke van Blanco Architecten. Samen met collega Elleke Heyvaert en Michelle Vrolix van KUBUS was hij te gast in de opnamestudio van architectura.be voor een nieuwe aflevering in de architectura.be Podcast.

Waarom is de architectenstage niet meer van deze tijd? Waarom werd Vincent bij zijn ontslag bij de Orde vergeleken met een rozenstruik in een wijngaard? Hoe komt het toch dat te weinig architecten voor hun mening uitkomen? En wat is de impact van BIM op hun ontwerppraktijk? Dit en nog zo veel meer kom je te weten in deze zesde podcast van architectura.be. 

Vincent Van den Broecke staat bekend als iemand met een uitgesproken mening en een duidelijke visie op het vak van de architect. “Ik ben echt pleitbezorger dat architecten veel meer uitkomen voor hun mening, veel meer van zich laten horen, letterlijk en figuurlijk. Absoluut.” 

Architecten met een uitgesproken mening, zo hebben we het natuurlijk graag in onze podcasts. In deze podcast ventileren Vincent en Elleke hun mening over onder meer de Orde en de stage, maar ook BIM vormt een belangrijk gespreksonderwerp. Logisch want het was Michelle Vrolix van KUBUS die het tweetal uitgenodigd heeft. KUBUS, gespecialiseerd in software voor BIM, had de eer om als een van onze drie structurele podcastpartners een architectenbureau uit te kiezen als praatgast.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS