Doorzoek volledige site
21 oktober 2020 | ARCHITECTURA.BE

Neem deel aan de grote Sopracity-quiz van Soprema en win prachtige boeken!

Illustratie | Soprema
Illustratie | Soprema

Architectura.be nodigt alle architecten uit om deel te nemen aan een grote quiz, in samenwerking met Sopracity van Soprema. We schotelen jou in vier afleveringen - om de drie weken gepubliceerd in onze nieuwsbrief - telkens drie vragen voor over Sopracity, alsook een schiftingsvraag. De winnaar van elke quiz wordt beloond met een prachtig boekenpakket in het thema architectuur. De grote overwinnaar van de vier quizzen krijgt een ontbijtpakket voor zijn/haar volledige architectenbureau. Elke quiz geven we ook vijftien boeken en coasters weg van ‘Eren & Citeren’ van onze huiscolumnist Filip Canfyn. Op uw plaatsen…klaar? Start!

Sopracity is de stad van de toekomst, een virtuele 3D-metropool waarin ‘experience’ en ‘inspiration’ samenkomen. Het is de eerste in zijn soort ter wereld en is bedoeld om architecten tijdens hun ontwerpproces nog beter te faciliteren. In Sopracity kan je overzichtelijk inspiratie opdoen voor bouwplannen en zie je praktisch haalbare én bewezen oplossingen voor specifieke noden. Je vliegt als het ware door de stad en maakt kennis met de totaaloplossingen voor de volledige bouwschil. Vervolgens verzamel je met één klik de noodzakelijke technische info.

De tool maakt het een stuk eenvoudiger om BIM-objecten en bestekteksten terug te vinden. En dankzij de aangeboden systemen weet je meteen welke materialen compatibel zijn en een optimaal resultaat opleveren.

 

De drie quizvragen
Welke toplaag kan je het best gebruiken voor een parking met bitumineuze waterdichting van een woonzorgcentrum?
Welke toplaag is het interessantst voor een groendak op een kantoorgebouw dat geïsoleerd wordt met XPS?
In welke gemeente staat het CLUB Expert gebouw van Soprema in het echt?

Schiftingsvraag
Hoeveel virtuele auto's rijden er rond in SOPRACITY?

 

Stuur je antwoorden als de bliksem naar sopracity@architectura.be voor zondag 8 november middernacht. De winnaar is degene die correct antwoordt op de drie vragen en die het antwoord op de schiftingsvraag het dichtst benadert. In geval van een ex-aequo, bepaalt een loting de winnaar.

Te winnen: een boekenpakker met vier boeken:
Gaston Eysselinck (1907-1953)
Glenn Sestig: Architecture Diary
Belgium: New Architecture 7
The Complete Zaha Hadid

Alle deelnemers maken ook kans op 15 boeken en coasters van Eren & Citeren. En er is een troostprijs voorzien!

De winnaar van de eerste quiz wordt bekendgemaakt in een artikel op deze website met daarin ook de drie correcte antwoorden. Dit artikel wordt gepubliceerd op dinsdag 10 november. Na de vierde en laatste aflevering van de quiz wordt de grote winnaar bekendgemaakt die alle 12 vragen correct heeft beantwoord en de schiftingsvragen het dichtst heeft benaderd. Hij/zij wint een ontbijtpakker voor het volledige architectenbureau.
Het reglement van de quiz is beschikbaar op aanvraag.