Doorzoek volledige site
22 oktober 2020

Vectorworks 2021: maak het complexe eenvoudig

Ülemiste Rail Baltic Terminal Illustratie | © 3+1 Architects

Het is zover: Vectorworks 2021 is er! Ontdek alle innovaties van de nieuwe Vectorworks Architectuur, Landschap, Spotlight en Studio. Vanaf 29 oktober is ook de Nederlandstalige versie beschikbaar, specifiek aangepast aan onze standaarden en behoeften. 

Voor wie Vectorworks nog niet kent: Vectorworks is een krachtige ontwerpoplossing die je verbeelding één op één omzet en zo jouw creatief proces ondersteunt, van begin tot einde. Het is een alles-in-één pakket voor al je tekenwerk en ontwerpen in 2D, 3D en BIM. En versie 2021 is nog krachtiger en gebruiksvriendelijker. ‘Maak het complexe eenvoudig’ vat Vectorworks 2021 dan ook mooi samen.  

 

Enkele in het oog springende innovaties:

  • De belangrijkste tools zitten voortaan daar waar je ze nodig hebt, namelijk rond de cursor. Gedaan dus met constant over en weer bewegen met de muis over je werkblad. De tools zitten gewoon bij de cursor, daar waar je ze nodig hebt. 
  • Met de vijf maal snellere laadsnelheid navigeer je nu nog sneller in grote bestanden.
  • Je maakt gebruik van verbeterde import- en exportmogelijkheden (o.a. native Excel-uitwisseling).
  • Samenwerken aan een groot of complex project gaat makkelijker dan ooit met de nieuwe Teamwerk-server.
  • Je werkt nu voor elke Landschapszone ook in de diepte. Dus naast het samenstellen van de beplanting, kan je ook de bodemsamenstelling in verschillende lagen toevoegen. De landschapszones bewaar je als stijl, waardoor je sneller ontwerpt en nauwkeuriger berekent.

 

Voor BIM-experts in het bijzonder:

  • Je kan met Materialen de grafische eigenschappen en gegevens van bouwmaterialen op een flexibele manier toepassen in een OpenBIM-workflow.
  • Je ontdekt nu de indrukwekkende en nieuw gereedschappen voor gridlijnen (rechtlijnig en cirkelvormig).

 

Ben je op zoek naar krachtige software en meer ontwerpplezier? Ontdek de nieuwste release van Vectorworks op vectorworks.net/2021 en vraag er meteen je gratis demo aan. 

Hou ook zeker de website van DesignExpress in de gaten voor meer nieuws en updates over Vectorworks 2021, dan ben je eveneens als eerste op de hoogte van de eindejaarskortingen.